RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen kleuren Kessel oranje tot schaal 8

Geplaatst op: 30-04-2019 - 744 keer gelezen

Na de zomerse wedstrijd van de vorige week is het weer “normaal” april weer. Gelukkig houden we het droog vanmiddag (en vanavond). Belangrijk voor de 6 fietsers onder ons. De leiders hebben heel wat kopzorgen de laatste weken om de mannen bij elkaar te krijgen. Toch is het weer gelukt met hulp van Joey, Rick en Daan om de strijd aan te gaan. Vandaag is het Koningsdag, dus oranje is dé kleur, maar of Kessel dit zo bedoelde?

De opstelling waarmee Bas en Ruud beginnen: Dave, Rick Luyten, Rob, Ruud, Marcel, Daan, John, Joost, Joey, Maurice en Danny. Erik start als reserve en Peter hanteert de vlag.

Vanaf de start wordt de Kesselse helft het meest bespeeld. De muren van Kasteel Keverberg hebben dan wel zo’n 1.000 jaar doorstaan, de verdedigingsmuur van de hun veteranen is slechts 20 minuten bestand tegen de aanvallen van de vijandige buren. De afstandsschoten hebben nog weinig gevolgen en Rick laat de doelman nog op miraculeuze wijze ontsnappen, maar de vrije trap van Rob gaat er wel in recht door het wel heel gammel muurtje. 0-1. Twee minuten later is het 0-2 als Joost via een snelle aanval over links goed teruglegt op Joey die zonder veel moeite afrondt. Van Kessel zien we slechts enkele ongevaarlijke aanvallen en Dave hoeft niet serieus in actie te komen. Rick en Joey krijgen nog kansen maar voor de laatste staat de kruising in de weg.

Erik heeft nieuwe schoenen en heeft deze tijdens de eerste helft in kunnen lopen. Hij vervangt Marcel die zijn sociale contacten kan gaan onderhouden langs de lijn. Nu is het de beurt aan de andere invaller, Daan, die voor de doelman opduikt en deze achteloos passeert voor de 0-3. Een doelpunt van Maurice gaat niet door wegens buitenspel maar hij heeft de smaak te pakken en in de 8e minuut na rust staat het al 0-4. Daan krijgt nog een goede kans maar het is Danny die de 0-5 scoort. Een verrassend en fraai schot met RECHTS verdwijnt in de linker benedenhoek, de zelfde hoek waar Daan even later de 0-6 binnen knalt. Van Kessel valt weinig meer te duchten en met nog 5 minuten te gaan, smeken de roodzwarten naar het einde. Het leed is nog niet geleden. Maurice maakt een mooi uitgespeeld kans bekwaam af en de ver opgerukte Ruud scoort ook nog met een plotselinge uithaal. Einduitslag 0-8.

Een (te) gemakkelijke overwinning, een gemakkelijke, sportieve wedstrijd voor de prima leidende scheidsrechter.

De derde helft lijkt het hoogte punt van de dag te zijn, gastvrijheid op schaal 8 (zie hieronder)