RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen "kampioen"

Geplaatst op: 29-05-2023 - 591 keer gelezen

Door: Dave Nellen

Voor onze laatste wedstrijd van het seizoen gaan we naar Nederweert-Eind. Vanwege het hoge aantal oud-vorsten bij de veteranen, speelt het jaarlijkse uitje van de oud-vorsten compagnie ons enigszins parten (spelers/vlagger/leiding). Toch heeft John T., mede vanwege het einde van het officiële voetbalseizoen (zaal en veld), voor een behoorlijke vervanging gezorgd. Ex-veteraan Mathijs wil nog even testen of de voorgaande jaren bij de veteranen echt zo soepel liepen, als hij zich herinnert en Remy heeft na zijn tennispartij nog energie genoeg over om alvast een snuffelstage te doen.

Leiders Ruud en John hebben vandaag een functie elders, dus Fred mag de tactische verantwoording alleen dragen. Hij tovert de volgende opstelling uit zijn hoge hoed:

Verdediging: Dave, Marcel, John T., Jos en Ruud B.
Midden: Mathijs, Remy en Fer
Aanval: Joost, Patrick en Danny
Vlag, reserve en verslaggever tijdens de wedstrijd over Formule1 en Borussia Dortmund/Bayern München: Thijs

Waar we normaal op een van de licht glooiende bijvelden worden geposteerd, mogen we dit keer op het hoofdveld onze kunsten gaan vertonen. In combinatie met het mooie weer zijn er dus genoeg ingrediënten aanwezig voor een galashow. Dit scenario lijkt zich in het begin van de wedstrijd al meteen te ontvouwen. De bal gaat makkelijk rond en we blijven steeds de vrije man aanspelen. Een mooie steekpass door het midden wordt door Fer op waarde ingeschat en hij is net eerder bij de bal dan de keeper en tikt listig binnen. 0-1 (2e). Helaas gaat daarna de zorgvuldigheid ernstig achteruit en leveren we veel ballen in door steeds de beslissende eindpass te willen geven. In de 12e minuut leiden 2 communicatiefouten achterin zelfs tot de gelijkmaker. Eerst werkt de buitenspelval niet en in de daaropvolgende situatie denken John en Dave beiden dat de andere eerder bij de bal is. De spits van Eindse Boys is de lachende derde en nadat hij Dave eenvoudig omspeelt, is het 1-1.

Toch krijgen we de nodige kansen: Joost schiet voorlangs, een mooi geplaatste kopbal van Mathijs belandt op de paal en de daaropvolgende rebound wordt door Patrick te hoog ingeschoten. Even later schiet Jos de bal na een mooie aanval recht op de keeper, die daar geen moeite mee heeft.
Ook Eindse Boys krijgt nog een schietkans in de 16, maar de inkomende speler raakt de bal niet goed en Jos kan eenvoudig uitverdedigen.
Met de 1-1 stand zoeken we de kleedlokalen op voor de thee, 15 minuten rust en het ontwerpen van een nieuw strijdplan.
Thijs en Marcel verwisselen van functie/positie en we tappen de 2e helft uit een ander vaatje. Ook nu staan we binnen 2 minuten voor. Een hoekschop belandt in een scrimmage voor het chocolade been van Danny, maar de bal gaat toch onhoudbaar de hoek in. 1-2 (37e). Drie minuten later kan Joost niet profiteren van een foute terugspeelbal en ziet zelfs de meegelopen Patrick over het hoofd. Eindse Boys komt niet meer onder de druk uit en Mathijs maakt na een mooie 1-2 met Patrick de 1-3 (42e).
2 minuten later denkt Patrick zelf te scoren, maar de goed leidende scheids ziet voorafgaand een overtreding van Danny en keurt deze af. Een hard schot van Remy belandt niet tussen de palen en zijn mooie voorzet 1 minuut later wordt bij de 2e paal op een haar na gemist door de inkomende Thijs.
Dat de buitenspelval vandaag niet onze beste verdediging is, blijkt wederom als de rechtsbuiten van Eindse Boys vrij op Dave kan doorlopen. De geplaatste bal heeft gelukkig niet de goede richting en we komen er deze keer zonder kleerscheuren vanaf. Door mooi combinatievoetbal is voor Mathijs de koek nog niet op. De eerste kans wordt nog niet gepromoveerd tot doelpunt, maar even later laat hij de keeper kansloos. 1-4 (66e). Voor Joost eindigt het seizoen toch in mineur. Na zijn zoveelste sprint vindt zijn hamstring het wel welletjes en moet geblesseerd het veld verlaten. Fred neemt de resterende 5 minuten de vlag over van Marcel, die zijn vertrouwde back-positie weer opeist. Eindse Boys heeft de laatste aanval van de wedstrijd: een mooie, lange crossbal wordt door de rechtsbuiten in een keer (on)bewust op de inlopende spits gekaatst. Deze schrikt daar zodanig van, dat hij zijn voet niet goed tegen de bal krijgt en Dave deze kan oprapen.

Na het eindsignaal keren we terug naar Maneslust. De auto’s worden naar huis gebracht en we krijgen het bericht vanuit Meijel dat we op deze laatste dag ook het hoogste puntenaantal van onze "competitie" hebben binnengesleept. Een extra reden om wat langer te blijven zitten, alhoewel die normaal ook niet nodig is.