RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen RKSVN - Veteranen Baarlo

Geplaatst op: 14-11-2022 - 646 keer gelezen

Door: Fons Keltjens

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er afscheid genomen van Wim Gorissen als actief lid van de veteranen. Door veelvuldig blessureleed heeft Wim besloten dat het genoeg is geweest. Jammer voor ons en natuurlijk voor Wim, maar begrijpellijk. Wim, hopelijk zien we je nog vaak als toeschouwer langs de lijn en in de kantine. Hetzelfde geld ook voor Henk Theelen. Ook hij is gestopt als actief lid en is natuurlijk ook van harte welkom.

Na een applaus voor Henk of was het voor Wim beginnen we in de volgende opstelling:
Dave op doel
Achter: Rens, Tom, Thijs en Theo
Midden: Joost, Jos en Fer
Voor: Maurice V, Maurice G en Danny

Het tempo ligt vanaf de aftrap hoog en het wordt een erg leuke en aantrekkelijk wedstrijd.

Het begin is toch wel voor Baarlo dat goed combineerd en ook de eerste kans krijgt. Deze wordt echter gemist , Neer voetbalt goed mee, maar krijgt voorals nog geen kansen. Na 15 minuten wordt een diepe bal van Baarlo goed onderschept door Rens. Rens wil gelijk en tegenaanval opzetten, maar verspeelt de bal. De bal wordt  diep gespeeld op de spits van Baarlo. Deze passeert een speler van ons en rond  schitterend af. Dave is kansloos en het staat 0-1

Neer is niet van slag en gaat steeds beter spelen. Nog geen  5 minuten later is de stand alweer gelijk. Maurice Graef krijgt op links de bal en uit zijn voorzet kopt Danny (dankzij een zetje van de tegenstander) raak.

Neer blijft hierna ook druk zetten en heeft in deze fase het betere van het spel. In de 22e minuut   Gaat Mauric Graef zijn tegenstander voorbij, maar wordt daarbij flink gehinderd . Pascal fluit voor een strafschop. Geen commentaar van Baarlo en dat is ook eens prettig. Maurice Vullers neemt plaats achter de bal en dat betekent 2-1

Direct hierna valt Theo uit met een blessure en moeten we verder met 10 man. Baarlo krijgt nog een uitgelezen kans maar we kruipen door het oog van de naald en we gaan rusten met een 2-1  voorsprong .

Gelukkig is Ruud inmiddels gearriveerd en spelen we de tweede helft weer met 11 man

Direct na rust krijgt Neer zijn eerste kans, maar het is net buitenspel. De grensrechter krijgt hier commentaar op, maar dat moeten we niet doen Hij vlag een prima en naar mijn menig een correcte wedstrijd.

Joost krijgt nog een kans bij de 2e paal, maar kan net niet bij de bal . Dit is echter slechts uitstel van executie . Een voorzet van Maurice Graef wordt binnengeschoten door Thijs 3-1

Baarlo is een beetje van slag en als Maurice Vullers de bal onderschept legt hij af aan Danny en is het 4-1.

De gemoederen raken een beetje verhit bij Baarlo, maar na een opstootje wordt de wedstrijd weer hervat. Baarlo krijgt nog een kans na een foute inspeelbal van Dave, maar Dave red bekwaam.

Maurice Vullers krijg nog een grote kans op 5-1 maar mist. Baarlo zet nog een keer aan en na een voorzet van links wordt de eindstand via een kopbal bereikt 4-2.

Na de nederlaag tegen Eghel is dit een broodnodige en verdiende overwinning