RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen Horn komen goed weg

Geplaatst op: 27-03-2023 - 496 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Maart roert z’n staart. Alle weertypen op een dag; van een vriendelijk zonnetje tot hagel en onweer. Vandaag was het er allemaal en ook tijdens de wedstrijd hield de goed leidende scheidsrechter het weer nauwlettend in de gaten vanwege dreigend gerommel.

Het veld was verrassend goed bespeelbaar en maakte het mogelijk om de sliding, toch voor sommigen het neusje van de zalm van zo’n potje zaterdagnamiddagvoetbal, uit te voeren.

Leiders Ruud en John moeten door o.a concurrentie van de Venloop,  een aantal invallers inpassen. Dit zijn geen groentjes en zijn redelijk bekend met ons spel en dus staat er een gewoon een goed team op de mat.

We starten met Dave in de goal, achter: Marcel, Tom, Rob, Erik. Middenveld: Fer, Ramon, Mathijs en voorin Danny, Paul en Naard. Op de bank: Patrick, Rens en John. Peter assisteert de scheidsrechter.

De wedstrijd zelf is zelden spannend want na een overrompelend begin met goede kansen voor Mathijs en Paul is het in de 6e minuut al 0-1 als laatstgenoemde makkelijk kan binnen plaatsen nadat Danny met een mooie kapbeweging verdediger én keeper op het verkeerde been zet. De kansen blijven komen veelal na mooie, snelle aanvallen want daar zijn Naard en Mathijs en ook Paul sterk in. Afwerken is een kunst op zich en dat lukt vandaag matig. Per 5 minuten zijn er zeker 2 kansen die er wel in mogen en alle aanvallers falen meerdere malen. Buitenspel belemmert de 0-2 die ene keer dat de bal toch in het netje ligt. We zien nog een kopbalestafette met alleen maar gewonnen luchtduels door oranje maar de Horn-doelman is de uiteindelijke winnaar. Zou de strakke voorzet van Naard dan de ban breken? Danny gaat voor het volle risico en raakt helaas de bal niet goed. Weg doelpunt van de maand. En onze tegenstander? Slechts sporadisch komen ze over de middenstreep en hun eerste serieuze schot zien we pas net voor rust. Voor Dave is het een rustige middag tot nu toe.

Na rust worden Marcel en Erik vervangen door Rens en Patrick. Hetzelfde eenzijdige beeld als in de eerste helft met wel een iets beter Horn. De eerste twee goede kansen zijn voor ons maar ook onze achterhoede moet nu attent zijn. We zien weer (zeer) goede aanvallen met (zeer) slechte afwerking: gemiste voorzetten voor open doel, ballen hoog over. En ballen die een gemakkelijke prooi voor de keeper worden omdat ze recht op hem afkomen. De drukte in het Horns strafschopgebied leidt uiteindelijk wel tot de 0-2 als Patrick de bal een laatste tik kan geven. Er moet een strafschop aan te pas komen om de 3e treffer te kunnen vieren. De ongrijpbare Naard slalomt weer eens door de vijandelijke linies maar wordt neergelegd. Mathijs weet er wel raad mee. De 3-1 lijkt er nog te komen als de Horn-spits na een solo vrij voor Dave opdoemt. Die komt goed zijn doel uit, blijft kijken en pakt de bal. En daar gaat het om. Danny mist ook een van zijn beste kansen in alweer de allerlaatste minuut waardoor het op een magere 0-3 blijft steken vanmiddag.

Geen reden om eens flink de overwinning te gaan vieren maar de vage appjes later op de avond waarvan er nog rond 1:51 u (wintertijd) verwijderd zijn, doen anders vermoeden.

Volgende week 1 april treden we thuis aan tegen FC Real Maasgouw United dat een matig seizoen heeft tot nu toe.