RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen: 4e zege op rij

Geplaatst op: 23-03-2015 - 642 keer gelezen

Gelukkig kon onze wedstrijdsecretaris tijdig een vervanger vinden voor SC Irene en wel Wittenhorst. We herinneren ons de 4-2 nederlaag van 2 jaar geleden tijdens onze allereerste wedstrijd op kunstgras. Bas waarschuwt ons vooraf dat het hun A-team is maar geeft ons eigen A-team het volle vertrouwen. Met zijn collega’s presenteert hij de opstelling:
Stefan, Erik, Rob G., Pieter, Gerard, Herman, John T., Thei, Joost, Danny, Fons.
Reserves: Roger, Coen en Ruud
Scheidsrechter: Pascal met assistenten Ruud en Peter.

Na de regenbuien ligt veld 3 er redelijk bij. De  Horstenaren hebben, zeker gedurende de eerste helft, het betere combinatiespel in huis. Echter het lichte veldoverwicht dat ze hierdoor krijgen wordt een dodelijke val want onze counters, uiteraard via Joost, worden ze fataal. Bij onze eerste treffer krijgen we ook nog eens flink hulp door een misverstand en Joost onderschept en brengt Fons in stelling die makkelijk kan binnentikken. Een van zijn volgende versnellingen rond hij zelf af door strak binnenkant 2e paal binnen te schieten, 2-0. De geblesseerde John wordt vervangen door Roger. Inmiddels teistert een koude regenbui onze dampende lichamen en Wittenhorst kan nu wat terug doen. Ze profiteren van de mis-communicatie (géén communicatie!) tussen onze keeper en laatste man, waardoor het een peulenschilletje is voor de Horster spits. De hieruit geputte moed wordt net voor rust door Rob de grond in geboord. Een vrij trap wordt vanaf 20 meter zuiver in kruising geplaatst. Jarenlang een halfuur extra oefenen na de trainingen  (al of niet in combinatie met pindakaas?), levert nu nog doelpunten op. 3-1 Geflatteerd? Zeker niet, gelet op het aantal gemiste grote kansen had het eigenlijk al 7-8 tegen 1 moeten staan. We noemen geen namen.

Na rust neemt Coen de backpositie over van Gerard. Wittenhorst krijgt maar geen vat op Joost, die zijn hele, voor  de Venloop opgespaarde energie, in de wedstrijd stopt. Zelfs de anticiperende doelman, die door ver uit te lopen, zijn achterhoede denkt te assisteren, wordt door onze sneltrein overreden. De 4-1 en 5-1 komen dan wel van zijn voet maar moeten we toch weer van een laag rendement in het algemeen, melding maken. Ruud vervangt Herman en Peter neemt de vlag ter hand. Wittenhorst probeert dapper het gezichtsverlies te redden en tikt onze, niet meer alerte, verdediging een paar keer goed uit. Qua afronden hebben ze teveel naar ons gekeken en van de 3 á 4 goede kansen kunnen ze er slechts een benutten. Overigens speelt Stefan in deze fase een heldenrol door zeer goed ingrijpen. Hoe gaat het met Danny? Die is duidelijk aan het zoeken naar de vorm en die is stijgende want na wat fletse pogingen kan hij een lage voorzet van rechts (met rechts!) achter de doelman knallen. Als Rob nog uitvalt spelen we de laatste minuten met 10 man uit maar de einduitslag blijft 6-2.

Een bedankje aan Pieter voor het uithelpen en Thei voor het vuile was transport. Het dobbelen is spannend: een tweede kavelronde is nodig tussen Gerard en de uiteindelijke winnaar, Joop.
Volgende week Bevo uit, de laatste keer wonnen we thuis nog met 7-2 maar we hebben ook nog  de uitwedstrijd uit van vorig seizoen in beeld waar we een pijnlijk 1-0 nederlaag leden.