RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Verzachtende omstandigheden

Geplaatst op: 30-04-2018 - 646 keer gelezen

Een pijnlijke nederlaag vandaag in Thorn tegen de mannen van Maasgouw. Ze nemen hiermee sportief wraak op 7-1 nederlaag in Neer. 3-1. Maar zo duidelijk als de cijfers het suggereren was het wedstrijdbeeld niet en een uitslag van 2-2 was vanuit neutraal oogpunt de beste geweest. Maar niet getreurd, na de wedstrijd kon samen nog lang nagepraat worden bij de lekkere worsten en speklappen.

Har en Pierre, bezig aan een van hun laatste wedstrijden, hebben de personele problemen weer weten te dichten met maar liefst 3 invallers. Stagiair leider Ruud wil zich nog nergens mee bemoeien en maakt notities op het hoger gelegen terras. We starten met Dave op goal, achterin Marcel, Erik, Pieter, Ruud. Midden: Stefan Nijssen, Jos, Rick en voorin John , Rich en Joost. Res.: Rob, Fer en reserve reserve Stefan. Peter is toch tijdig aanwezig en vlagt ook weer vandaag.

De eerste 10 minuten laat Maasgouw zien wat ze van plan zijn: ons op een nederlaag trakteren. Coach Harie heeft duidelijke instructies gegeven en Joost is aan banden gelegd vandaag. Achterin bij ons klopt de organisatie nog niet en als er een man-meer situatie ontstaat kan Dave niets meer doen aan een perfect afgewerkte kans. Het is de 8e minuut als deze achterstand ons mobiliseert om de zaak recht te trekken. Zo kan Erik van afstand vrij aanleggen maar zijn schot gaat net over en kan John bijna van een cadeautje profiteren door direct de slecht uittrappende keeper met een retourtje te verrassen. Als Joost toch eens weet te ontsnappen wordt hij onreglementair gestopt en mag Jos de vrije trap nemen. Dit betekent de verdiende gelijkmaker omdat hij de bal onberispelijk over de muur in de kruising plaatst, 1-1. De (te) scherp vlaggende assistentscheidsrechter van de thuisploeg haalt zich, niet voor het laatst, de kritiek op zijn hals als Rich(!) buitenspel wordt gegeven. “Zal misschien net met zijn navel zijn” wordt er door het publiek gemompeld.

Nu is het weer de beurt aan Maasgouw en krijgt Dave ook een vrij trap in de kruising te verwerken maar hij staat goed en het wordt slechts een hoekschop. We kunnen ondertussen van een ware omsingeling spreken en we staan vast op onze eigen helft. Het is de laatste minuut voor rust als we gevaarlijk counteren over Joost die door Erik is weggestuurd, en John bij de tweede paal bereikt. Zijn afwerken laat echter te wensen over en de keeper heeft ook nog eens het geluk mee.

Rich en Marcel worden gewisseld voor Fer en Rob en enkele verschuivingen maken dat we met veel zelfvertrouwen starten. Invaller Stefan bekroont zijn debuut bijna met een kopbal maar waar we nu duidelijk de sterkere ploeg zijn krijgen we er zelf weer eentje om de oren. Een hoge voorzet wordt prima ingeschat door de spits en alles wat oranje is kijkt toe bij zijn doeltreffende kopbal. 2-1. We voeren de druk nog wat op: Rick krijgt een mooie kopkans en Jos mag weer eens achter de bal gaan staan bij een vrije trap. Dit keer komt zijn schot in de andere hoek en laag en kan de keeper net redden. Rob heeft pech als zijn volley tot verrassing van de doelman, op de lat valt. De 2-2 zit er aan te komen. Een discutabele situatie als Rick voorzet en Jos op een haar na mist. Buitenspel gevlagd! De frustratie is van ons gedrag af te lezen en dat wordt meestal afgestraft. Zo ook vandaag. We zijn  inmiddels in de  laatste minuten als we een hoekschop mogen nemen en Dave toestemming krijgt vanaf de bank om mee naar voren te trekken. Dit leidt weliswaar tot een bijna-doelpunt van zijn voet maar onderweg naar zijn eigen domein leidt een misverstand met Rob tot een cadeau voor de oplettende aanvaller en de bal hobbelt in ons doel. 3-1 is de eindstand. Maar de wrange nasmaak zal spoedig weggespoeld zijn.