RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Vervolg update vrijwilligersbeleid

Geplaatst op: 20-05-2023 - 707 keer gelezen

Morgen staat de RKSVN-dag weer op het programma en dat betekent dat het einde van het voetbalseizoen alweer in zicht is. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang. Het Vrijwilligersbeleid van RKSVN dat tijdens de Algemene Ledenvergadering van 30 januari 2023 is vastgesteld, speelt een grote rol in deze voorbereiding. 

 

Korte toelichting Vrijwilligersbeleid seizoen 2023/2024

Aan het begin van het seizoen krijgen spelende leden zonder team overstijgende of gebonden functies de keuze om extra taken op te pakken of €150,- extra contributie te betalen. Voor ouders met meerdere jeugdspelers onder de 16 jaar op één woonadres geldt dat er maar 1x het benodigde aantal punten wordt behaald of 1x extra contributie wordt betaald. 

Zoals aangegeven in de vorige update wordt er volgend seizoen enkel gestart met de kantinebezetting en de scheidsrechters. Het beheer van de kantine zal komend seizoen in handen zijn van Het Maasveld en als RKSVN gaan we enkel de zaterdagen en zondagen bij thuiswedstrijden op ons nemen qua kantinebezetting. Activiteiten georganiseerd door RKSVN worden voor nu nog niet meegenomen in het vrijwilligersbeleid. Zodoende is er een schatting gemaakt (op basis van het aantal spelende leden in seizoen 2022/2023) van het aantal uur dat een spelend lid zonder team overstijgende of gebonden functie dient te vervullen om het doel van 10 punten te behalen. Dit komt ongeveer neer op 12 uur aan vrijwilligerstaken per lid in het nieuwe seizoen, wat gelijk staat aan 3 kantinediensten van 4 uur of 3 keer fluiten. Eind augustus zal het definitieve aantal spelende leden voor seizoen 2023/2024 bekend zijn en dan kunnen we een definitief aantal uur koppelen aan de 10 punten die je als spelend lid dient te behalen.

 

Wat nu?

Voor verdere toelichting over het Vrijwilligersbeleid van RKSVN verwijzen we u graag door naar de eerste versie van het beleid of stel je vragen morgen aan een van de commissieleden. Ondertussen is de app voor de inschrijving nog in volle ontwikkeling en voor de start van het nieuwe seizoen volgt een duidelijke update over de taken en de manier van inschrijven. Daarnaast organiseren we tegen die tijd een bijeenkomst, zodat u overige vragen kunt stellen. Zo hopen we als club de saamhorigheid, betrokkenheid en de gezelligheid te vergroten! 

 

Namens de vrijwilligerscommissie,

Rianne Geenen, Ruud Emonts, Herman Korsten, Juul Tobben, Vera Beurskens en Renee Theelen