RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Verrassend snel een waardige tegenstander

Geplaatst op: 16-05-2016 - 880 keer gelezen

Door het afzeggen van SVC is er weer een uitdaging voor Gerard die er altijd weer voor zorgt dat wij een tegenstander hebben om onze wedstrijden te kunnen voetballen. Deze week heeft hij in Blerick een tegenstander van formaat gevonden. Ook zijn we blij met het verschijnen van Pierre die zich weer in ons midden voegt

Opstelling (v.l.n.r.) : Jeffrey, Wim, John, Erik, Henk, Maurice V, Jos, Ruud, Dan, Rich, Joost
Wedstrijdleiding: Pascal en assistent Peter
Reserve: Fons, Rob, Thei

Het is vandaag erg warm en voor de aftrap wordt al geregeld dat er halverwege de helft een drinkpauze ingelast wordt. De Tos wordt door Erik gewonnen (is dit een voorteken?) en hij vraagt aan Jeffrey of hij een voorkeur heeft welke zijde gekozen wordt. We blijven tegen onze principes in staan en voetballen de eerste helft richting kantine op het Hoofdveld van onze verenging. Heb er even niet op gelet maar in de 2de helft bleek dat we ook nog eens de aftrap hebben genomen (dus Erik heeft 2 maal gekozen???).

De wedstrijd begint en al snel blijkt dat we een tegenstander hebben waar we onze handen aan vol hebben. Fysiek schuwen zij het spel niet (gelukkig wel op een faire manier). Het spel gaat tegen elkaar op en veel kansen ontstaan er niet. Blerick heeft een degelijke achterhoede en het 2 mans aanvalsblok zorgt voor veel verwarring en gevaar.

Plots is er een aanval over rechts waarbij de bal richting Rich gespeeld wordt maar Ruud de bal ontvangt op randje doelgebied en zo vrij voor de keeper verschijnt. Hij heeft de hoek voor het uitzoeken en kan zelfs ook kiezen voor heen voorzet, maar dan is er de verschrikkelijke “AHHH” van Rich die bij deze aanval vol op de achillespezen werd getrapt, Pascal vindt het een reden om het spel stil te leggen, een latere opgooibal is het gevolg het blijft dus 0-0.

Dan is er een snelle uitval van Blerick en worden we verrast door de sterke spits die het overzicht behoudt na over rechts 2 van onze verdedigers uit te spelen en de bal terug te leggen op de 11m de bal wordt daarna bekwaam afgerond en de 0-1 is een feit.

Rich heeft moeten constateren dat hij toch te veel hinder ondervind van de aanslag zodat hij zich laat wisselen Fons neemt zijn plaats over.

Blerick lijkt op het middenveld steeds de overhand te hebben en door Joost naar het middenveld te verhuizen proberen we dit te ontregelen. Dan is het Jos die een beweging maakt en daarbij een rare houding aanneemt (spagaat) waardoor hij ervoor kiest om van positie te ruilen met John. De wedstrijd gaat wel nog op en neer maar echte mogelijkheden doen zich de eerst helft niet voor.

In de 2de helft is het Thei die voor Henk speelt, En Rob neemt de positie over van Erik. Ook wordt afgesproken dat Wim zich na een 15 min wil laten wisselen (uit voorzorg) door Erik die plaats neemt op de reservebank.

Door de temperaturen is ons spel eigenlijk te langzaam en we proberen dit wat op te schroeven. Dan krijgen we op rechts een vrije trap. De bal komt richting Ruud die een duel aangaat met zijn tegenstander maar de bal wordt door beide niet geraakt en de achter Rich opgestelde Maurice schiet de bal bekwaam binnen. (Maurice die in de rust zei speel maar alles op mij in de zestien maakt zijn woorden waar) 1-1. Joost die in deze wedstrijd een tegenstander van hetzelfde kaliber heeft gevonden breekt af en toe goed door maar en krijgt ook diverse kansen (naar ons inzicht) maar met rechts wil het niet echt lukken. Zo schiet hij de bal dan eens hoog over de kruising, in het zijnet etc. maar dan is het als hij over links doorbreekt een mooie voorzet met links op Maurice en deze doet wat hij goed kan hij kopt de bal prachtig binnen en de 2-1 is een feit.

Een opmerkelijk feit dat zich voordoet is dat Wim op snelheid wordt geklopt door Jos. Als Wim namelijk zoals afgesproken wil wisselen met Erik is het Jos die snel voor Wim wisselt met Erik zodat Wim de volle wedstrijd mag uitspelen.

We hebben het spel eigenlijk onder controle en lijken de overwinning veilig gesteld te hebben omdat Blerick er nauwelijks meer uitkomt. Maar dan is het plots een opkomende middenvelder die door het centrum geen strobreed in de weg wordt gelegd en de bal vanaf de 16 kundig langs Jeffrey plaatst en de 2-2 op het scorebord brengt. We proberen de draad weer snel op te pakken maar her en der loopt het volgens sommige spelers niet naar zoals het hoort (als je het onderling gesnotter luistert). Het is Dan die over rechts naar binnentrekt en probeert de trekker over te halen maar daar waar hij de laatste weken met scherp schoot is het vandaag helaas anders. Gelukkig is het dan plots Joost die in de zestien wordt aangespeeld en zich kundig vrij draait en eindstand 3-2 op het scorebord brengt.

Samengevat: Een uitstekende tegenstander voor ons team en op naar Kessel