RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Vernieuwd RKSVN 2 pakt eerste winst

Geplaatst op: 08-10-2018 - 996 keer gelezen

Nieuw seizoen, nieuwe kansen! Er staat een vernieuwd RKSVN 2 op de velden. A-spelers die vorig jaar al vaker uithielpen doen nu vast mee (Jules achterin; Sem, Jos en Lars voorin), oud-spelers die vorig jaar gedag zeiden keerden terug (Rick en Geert in de verdediging) en op het middenveld is een nieuw talent aangetrokken (Max). Het leidt er hopelijk toe dat er dit jaar elke week met ongeveer dezelfde groep gespeeld kan worden. Het trainersduo is vooralsnog ook ongewijzigd en met frisse moed werd deze zondag afgereisd naar Maasbree voor de 2de competitiewedstrijd, tegen MVC’19 4.

In de eerste wedstrijd werd thuis 1-1 gespeeld tegen Roggel 3, mede door een doelpunt van Siep. Helaas is onze nieuwe nummer 8 deze wedstrijd wat minder attent en is het zijn man die de 1-0 kan scoren. MVC’19 heeft net als vorige ontmoetingen een ervaren team op de been gebracht, dat goed countert maar bij tijd en wijle ook mooi combinatievoetbal op de mat legt. RKSVN 2 heeft echter meer balbezit en krijgt ook meer kansen. En de sprintsnelheid van onze Tim wint het dan toch van de kracht en ervaring van de Maasbrese verdediging… 1-1! Niet snel daarna wordt het zelfs 1-2. De doelman van MVC’19 had deze bal wellicht kunnen hebben, maar heeft hem niet! Sem profiteert en kopt in. Achterin staat het stabiel met het duo Joost en Jules, en ook over Bart hebben we de eerste helft niks te klagen, maar bij Rick gaat het mis. De bal wordt via hem van richting veranderd en leidt tot een nieuw tegendoelpunt: 2-2. Wie anders dan Sem brengt ons vlak voor rust toch weer op voorsprong? Niemand anders, maar de manier waarop is prachtig. Halve omhaal! 2-3 voor RKSVN.

Joost speelt een uitstekende pot en lijkt de wedstrijd al vroeg in de tweede helft te beslissen. Zijn tegenstander is anderhalve Joost hoger, maar toch wint Joost ieder kopduel op eigen helft. En als hij weer mee naar voren gaat met de volgende spelhervatting, kopt hij raak: 2-4. We zitten op rozen en nu kan het niet meer misgaan, denken we. De aftrap is nog niet geweest en helaas is het nu de man van Bart die aan het lopen gaat en Pim kansloos laat: 3-4. Uit noodzaak moeten we wisselen, maar de keus om Miel dan linksback te zetten blijkt een tactisch hoogstandje. In Maasbree ontwikkelen ze een methode om hem klaarblijkelijk stil te kunnen krijgen en daarvan zullen we in de toekomst nog regelmatig profiteren. Lange tijd golft het spel op en neer… en MVC kan wellicht nog toeslaan? Maar dan is het RKSVN 2 met de counter en rondt Tim perfect af: 3-5. Het is aanleiding voor zijn tweede sprongetje! Niet minder overtuigend dan het eerste. Met alle ervaring die nog in het veld staat (Pim), was 10 minuten geleden al besloten over te gaan tot tijdrekken, en voetballen we de winst lekker uit.

RKSVN 2 heeft 4 punten uit 2 wedstrijden; Panningen 3 leidt de dans met 9 punten uit 3 wedstrijden. Volgende week ontvangen we de koploper thuis en weten we direct: wordt dit (weer) een jaar om leuk mee te doen of gaan we dit seizoen (eindelijk) écht voor de prijzen? Dit jaar ligt er een kans…!