RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


“Verjonging nekt veteranen”

Geplaatst op: 20-10-2014 - 530 keer gelezen

Bij aanvang in het kleedlokaal werd reeds gefluisterd dat onze tegenstander van vandaag Meyel, een verjongingkuur heeft gehad en dat ze dit jaar nog geen wedstrijd verloren hadden. Bas was vandaag te laat aanwezig maar had hier een geldige reden voor. Hij had namelijk de oude voorraadkast van zijn voormalig werkgever geplunderd en kwam aanzetten met een doos vol met warmloop shirts. Bas bedankt.

Bij aanvang bleek al snel dat de verjongingskuur van Meyel zich uitbetaalde in snelle en goed opgezette counters. Ze lieten ons achterin de bal rondspelen  en bij het kleinste foutje stonden ze in een paar passes voor ons doel….tot dan toe met weinig succes. Als Joost doorbreekt en richting het Meyelse doel vliegt, wordt deze volgens de scheidrechter onrechtmatig neergehaald en besluit een panalty te geven voor ons. Na enige commotie geeft Joost aan dat het geen strafschop was en de scheids komt terug op zijn beslissing. Niet veel later weer een splijtende corner van Meyel  en de 0-1 is een feit. We houden hierna het veldoverwicht maar onze voorhoede komt niet of nauwelijks door de stugge Meyelse verdediging. 0-1 is dan ook de rust stand.

In de 2de helft wordt besloten om een van Gaaltje uit te voeren. Dit om het counter gevaar van Meyel over de Meyelse rechterzijde eruit te halen. Rob die van huis uit een aanvallende speler is werd naar achteren gehaald en moest als linksback aan de slag. Dit pakte goed uit op 1 klein momentje na. Een heel klein gaatje was voldoende om de bal voor het doel te leggen, waarbij op een miraculeuze wijze een ander Meyels been de bal voorbij de voortreffelijk keepende Jeffery kon prikken en de 0-2 was een feit. Er waren voldoende kansen voor de veteranen om de aansluitingstreffer te maken maar voor de één was het gras te hoog en voor een ander was de hand van god net te klein. Het leek erop dat het gemis van een paar witte schoenen vandaag de voorhoede parten speelde. Een veloren wedstrijd maar met de kennis van vandaag zullen we op volle oorlogssterkte naar Meyel moeten vertrekken de volgende keer.

In de derde helft werd de vrije trap van John T nog uitvoerig geëvalueerd. Bas en Coen hadden de leeftijd van 57 jaar behaald (waarbij Coen nog actief en zeker niet onverdienstelijk zijn wedstrijden speelt) en onze benjamin Jeffery was 34 jaar geworden. Heren gefeliciteerd. Dit had als gevold dat Rich eerder naar huis ging omdat hij het niet kon opbrengen om 3x te zingen!

Opstelling: Stefean, Fred, Niels,Erik, Gerard, John, Roger, Herman, Maurice, Danny, Joost
Res: Jeffery, Coen, Rich, Rob (Kuijt)