RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Verdiende overwinning in Meijel!

Geplaatst op: 21-03-2022 - 541 keer gelezen

Door: Herman Korsten

De warming-up verloopt ontspannen, er zijn voldoende spelers voor de altijd spannende wedstrijd tegen Meijel. Het is even wachten op de scheids. Gure wind recht op de dug-out, trainer 1 bezig met de kwalificatie van Max en nummer 2 met een brand in Lottum, reserve 1 volgt een wielerwedstrijd. Waar is de focus op de wedstrijd? Nog een tactische truc van de tegenstander om nog snel van veld te wisselen? Gelukkig staat daar de wind wat gunstiger en we proppen ons met z'n zessen in de dugout.

Opstelling: Paul Wilms, Ruud, Tom, John, Henk, Niels, Jos, Naard, Danny, Maurice G, Maurice V

Reserves: Rens, Thei, Joost, Fons(assistent-scheidsrechter).

Beide ploegen starten met aanvallende bedoelingen en we zien wat schermutselingen in beide doelgebieden. Als Danny met een scherpe pass Maurice G. in stelling brengt zien we hoe snel hij kán zijn en het killersinstinct hem niet in de steek laat: 0-1.  Een comfortabele uitgangspositie zo vroeg (4e minuut), in de wedstrijd.

Gelegenheidsdoelman Paul vervangt Dave met verve en zal nooit écht in de problemen komen. Jos verstapt zich en verlaat (tijdelijk) het veld voor Joost. We missen leider 3 want géén waterzak!
Onze verdediging is nogal rommelig maar RKMSV kan niet profiteren, ook niet met een aantal corners. Ondertussen faalt de rijzende ster op de topscoorderslijst Niels, tot 2x toe door "te gemakkelijke" kansen grandioos te missen. De spannendste minuut maken we mee als aan beide zijden voorzetten vanaf rechts de lat raken. De marge van één doelpunt blijft overeind waar wij de meeste en beterekansen krijgen. Een goal komt er en dat betekent tevens een unicum, een kopgoal van Danny! Helaas wordt dit bedorven door het vlagsignaal voor buitenspel. De VAR beslist: afgekeurd en het wordt tijd voor de thee.

De tweede helft is het wind in en zon uit, die hinderlijk laag staat. Rens, Thei en Jos, komen binnen de lijnen voor John, Henk en Maurice G. Fons blijft de vlag trouw. Eenzelfde beeld verder met steeds het gevaar als Naard of Joost hun snelheid kunnen inzetten. Meijel met slechts één doelpunt achterstand, blijft het proberen en nu moet Paul toch een paar keer dapper ingrijpen. De beste mogelijkheden zijn er weer voor ons maar Niels speelt constant vandaag. De bevrijdende 0-2 komt er toch en het is geen verrassing dat Naard na een rush vanaf het middenveld de hoofdrol heeft. Maurice V hoeft slechts af te werken. Dit goede voorbeeld is een parel voor de zwijnen voor de collega's en ondanks goed opgezette aanvallen volgt er geen doelpunt meer. Het slotoffensief van de gastheren overleven we met weer een goede redding van Bart.

Al met al een verdiende wedstrijd waarin Meijel te weinig bracht om te profiteren van onze slordige afwerking en zo een grote nederlaag bespaard bleef.