RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Verbouwing sportpark ’t Maasveld in Neer in maart van start

Geplaatst op: 01-11-2019 - 1327 keer gelezen

Onderstaande artikel is afkomstig van Dagblad de Limburger. 
Afbeelding/tekst: Dagblad de Limburger. Foto: Maartje van Berkel. 

Verbouwing sportpark ’t Maasveld in Neer in maart eindelijk van start
De uitvoering van plan ’t Maasveld in Neer start in maart met de renovatie van de sporthal. Het is de eerste fysieke ingreep op het sportpark, bijna zes jaar nadat de conceptplannen werden voorgelegd aan de gemeente Leudal.

Het voelt daarom voor de stichting van ’t Maasveld als een mijlpaal, aldus voorzitter John van Haeff. „Er gaat nu écht iets gebeuren. In Neer en omliggende dorpen klonk weleens: ‘Wanneer gaan ze nu eindelijk beginnen?’ In maart dus.”

Vloer
Allereerst zal er een nieuwe vloer worden gelegd in de sportzaal, in de volksmond nog steeds bekend als de Spantenhal. De huidige is sterk verouderd en zorgde voor onveilige situaties. Er wordt dan ook gekeken naar het licht en geluid in de hal waar met name de handballers en zaalvoetballers actief zijn. Ook worden er zo nu en dan concerten georganiseerd.

De kantine zal verdwijnen en wordt mogelijk omgebouwd tot kleedlokalen, omdat er dringend behoefte is aan extra ruimten, met name voor de sterk groeiende vrouwenafdeling van voetbalclub RKSVN. De al bestaande kleedlokalen worden vernieuwd.

In het kader van de Open Club-gedachte - zo’n veertig clubs werken samen op sportpark ’t Maasveld - komt er ook een doorgang richting het clubgebouw van RKSVN. De recentelijk opgeknapte kantine moet, totdat de volgende fase wordt opgestart, als gezamenlijke ruimte voor alle aangesloten verenigingen dienen.

In september, bij aanvang van het nieuwe seizoen, moeten de werkzaamheden klaar zijn.

Budget
In eerste instantie wilde de stichting een geheel nieuwe sporthal realiseren. Maar toen de gemeente twee jaar geleden besloot om slechts de helft van de gevraagde drie miljoen euro beschikbaar te stellen voor ’t Maasveld, werden de plannen noodgedwongen bijgesteld. Een half miljoen wordt nu gebruikt voor de sporthal, het overige deel van één miljoen is voor realisatie van de Open Club-gedachte.

Ook is de stichting nog in afwachting van subsidie vanuit de provincie voor een verlichte wielerbaan rondom het complex. Leudal is bereid om 820.000 euro te betalen, mits de provincie ook wil bijdragen. Begin november is er een gesprek met gedeputeerde Joost van den Akker hierover, een besluit wordt nog in 2019 verwacht.