RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Valse start veteranen

Geplaatst op: 18-08-2014 - 543 keer gelezen

Negentien gretige spelers hangen aan Bas’ lip bij de introductie van “de Nieuwe Opstelling” . De boodschap is géén tegendoelpunt en zeker acht keer zelf scoren. De lat ligt hoog. Het veld ligt er ogenschijnlijk perfect bij maar door de vele regenval is het erg glibberig op plaatsten. We zullen snel met beide benen op de grond staan.

We starten met de drie nieuwelingen in de basis: Doel: Jeffrey.  Achter: Fred, Erik, Coen, Half:  Peter, Roger, Jos. Voor: Fons, Rich, Maurice V. en John. Korte samenvatting: eigen doelpunt, overwicht maar te  veel kansen missen, Leeuwense solist slaat twee maal toe.

Na enkele minuten staan we al achter als er eerst onnodig een hoekschop wordt weggegeven.  Indirect leidt dit tot een diagonaal schot richting tweede paal en voorbij de verslagen Jeffrey. De erg ongelukkige poging  door Erik zorgt dat de bal in ons eigen doel verdwijnt. Geen paniek en we putten vertrouwen uit het grote veldoverwicht. Dit is geen garantie voor een snelle kentering, het verloopt op de helft van de tegenstander erg stroef en we zijn duidelijk nog niet op elkaar ingespeeld. Enkele scrimmages leveren geen resultaat op. Wel een afgekeurd doelpunt. Opvallend aanvallend vandaag is Peter die vanaf links op kan komen en een bekeken balletje richting rechter kruising plaatst. Het Tor-instinct van spits Maurice drijft hem de bal voor de zekerheid nog binnen te koppen wat door de assistent-scheidsrechter wordt gezien als buitenspel en Pascal doet besluiten onze verdiende treffer af te keuren. Jos speelt nog erg onwennig en hij mist de beste kans.  Roger kan zijn trend-verleggende nieuwe sloffen uit proberen met enkele afstandsschoten waar mee hij de keeper zelfs één maal weet te verrassen. Vrij laat in de eerste helft staat het dan toch 1-1.

De tweede helft komen  8 nieuwelingen in onze ploeg. Op doel: Stefan. Achter: Maurice J., Erik, Gerard. Midden: Herman, Ruud, Peter. Voor: Joost, Maurice V. , Danny en Thei. Later wordt dit  aangepast als Roger voor Erik moet invallen.

Het loopt niet veel beter en net als in de eerste helft direct na aanvang een tegendoelpunt. De uitblinkende sterspeler van Leeuwen begint een solo van af eigen helft en niet /half ingrijpen helpt hem snel door onze linies heen. Ook Stefan wordt vakkundig voorbij gesoleerd en we staan allemaal mee te genieten hoe de 1-2 tot stand komt.

Onze  druk op de tegenstander neemt hierna flink toe nu Joost vanaf rechts keer op keer te tegenstanders de hakken laat zien en een bovengemiddeld aantal goede voorzetten aflevert. Deze worden echter niet verzilverd door onze spitsen waarbij Leeuwen ook het nodige geluk heeft. Slechts één enkele maal lukt het Maurice V. de bal in het netje te krijgen, 2-2 . Er op en er over? Vergeet het maar. De eerder scorende solist verkrijgt vrij simpel de bal, hoeft nu maar twee man uit te spelen en verslaat Stefan met een slim schot rechtsonder. 2-3. Één  man maakt het verschil vandaag.

De leiding was in handen van Pascal die terug kan zien op een betere start dan de voetballers. Zijn assistenten waren Herman en John.

Na afloop wordt de draad beter opgepakt. Wedstrijdbesprekingen, discussies en de eerste echte straevelerij met stemverheffing en ….Sjaak det is unne gooie. De prijs van het dobbelen gaat mee naar Leeuwen. Rich, bedankt voor de eitjes!