RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


VIDEO: Billenknijpen op RKSVN-dag!

Geplaatst op: 20-04-2015 - 544 keer gelezen

RKSVN heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt door TSC’04 met 2-1 te verslaan. Daar waar normaal de tweede helft Neer’s betere helft is, was dat ditmaal de eerste helft. In het tweede bedrijf was het een gevalletje ‘billenknijpen’, maar RKSVN hield haar voorsprong ternauwernood vast. Een verslag van een warme, zonnige middag op Sportpark Ligteveld; tevens RKSVN-dag.

RKSVN startte ambitieus. Er waren mooie combinaties en leuke doelpogingen. Het team uit Tegelen gaf aardig respons, maar RKSVN had toch de overhand. Na ruim een kwartier spelen kon Rolf Geraets tekenen voor de 1-0: met een werkelijk fan-tas-tisch afstandsschot bracht hij het Neerse publiek al vroeg in extase. Het mooie weer deed verder zijn werk en RKSVN bleef aardig combineren. Vanaf links (Ben Seuren), midden (Remy Geraets) en rechts (Koen Verheijen) zorgde men voor de nodige dreiging. Zodoende kon  Noud Heijnen rond minuut 30 aanleggen voor de 2-0, na goed doorzetten op de Tegelse verdediging.

TSC'04 was allerminst verslagen. Reeds voor rust zette men daar enkele goede kansen tegenover. Hoogtepunt was de bal op de lat, vlak voor de rust. Na rust ging TSC'04 door en met vele corners stichtte men dreiging voor het Neerse doel.  RKSVN was het even kwijt, maar wist: ‘Zolang het 2-0 blijft, is alles in orde’. Lang bleef het dat echter niet. Na een uur spelen kwam TSC’04 terecht op 2-1. Vanaf toen regende het kansen en kon het ieder moment 2-2  worden. Onder andere Ton Scheres en Ruud Emonts bleven solide verdedigen en RKSVN hield zo ternauwernood stand…

Een kwartier voor tijd brak ‘Man of the Match’ Rolf Geraets andermaal door. Op weg naar de beslissende 3-1 werd hij gevloerd: rood voor TSC'04.  Toen leek RKSVN de winst in handen te hebben. Dat was maar goed ook, want ondertussen maakte directe concurrent Leeuwen gehakt van Swalmen (eindstand: 5-1). RKSVN móest dus winnen. De rappe Hubertus Dorssers werd in de ploeg gebracht en stichtte het nodige gevaar…  maar tot een scoren kwam hij niet. En dus bleef de Tegelse dreiging aanwezig. Tot meerdere keren toe was  TSC'04 dicht bij de gelijkmaker, zelfs in de absolute blessuretijd. Neer bibberde, het stadion trilde en trainer Arno Coenen schuifelde langzaam van links naar rechts…

Maar: de goden waren RKSVN goed gezind:  het bleef 2-1. Het was een gevalletje ‘billenknijpen’, ‘met de hakken over de sloot’ en ‘op de laatste benen lopen’.  Doordat Leeuwen ook won, staan nu 3 clubs op 22 punten: RKSVN, TSC’04 en Leeuwen. Swalmen staat op 23 punten. Wie zal er uiteindelijk degraderen? De laatste 2 wedstrijden zijn cruciaal. Bij gelijke stand zal er een  beslissingswedstrijd worden gespeeld. Maar had RKSVN vandaag gelijk gespeeld, dan had het er veel slechter uitgezien. Nu heeft de Neerse ploeg alles nog in eigen hand, met nog 2 wedstrijden op de planning!  Spannend!

Klik hier voor de foto's!

Bron: www.neersnieuws.nl