RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


"Un getal tûsse de 1 en 3!"

Geplaatst op: 09-09-2015 - 589 keer gelezen

Zaterdag 5 september stond in het teken van het kermisweekend. Daar waar we afgelopen donderdag al getrakteerd werden op een geweldig debacle van het Nederlands elftal, kregen we deze dag te maken met een nieuwe kermisattractie. De buien die waren gevallen in combinatie met de boerenbond aktie van afgelopen week, 3 zakken kunstmest halen en slechts 2 betalen, zorgde voor een grasmat waar menige boer zijn complete kudde koeien een week lang had kunnen laten grazen. De toeschouwers langs de kant waren er van overtuigd dat Plopsaland in het dorp was met een kabouter-act. Gelukkig werd snel duidelijk dat het hier niet om kabouter Plop ging maar om Danny die ongeveer tot aan zijn schouders in het gras stond.

Voordat we überhaupt met de warming konden beginnen, moest vooraf nog even beslist worden wie van onze reserves, vandaag zou meedoen bij onze tegenstander. Merefeldia was immers niet in staat om 11 spelers bij elkaar te sprokkelen. Daar waar menige vereniging zich had afgemeld, kwamen de heren uit Nederweert-Eind hun sportieve plicht na en werd er afgereisd naar Neer. Het moet gezegd worden dat Bas dit uitstekend oploste door de 3 reserves een keuze te laten maken uit een getallenreeks. "Un getal tûsse de 1 en 3!" Thei stond er op dat het getal ergens werd opgeschreven zodat Bas achteraf niet kon zeggen, dat het een ander getal was. Inmiddels is ook voor Thei duidelijk dat tussen 1 en 3, alleen een 2 voorkomt. Aan Thei dus de eer om mee te doen bij Merefeldia. Toch wel een vreemd gezicht in de kleedkamer, zo'n geel zwart gestreepte trui tussen de oranje hemden, die de strategie van Bas op een presenteerblaadje kreeg aangereikt.

Klokslag 5 uur werd er afgetrapt en onder leiding van Pascal en Peter C, werd er begonnen aan een uiterst vriendschappelijke wedstrijd. Merefeldia wordt gezien als een goede tegenstander die verzorgd voetbal spelen. Elk jaar weer een mooie tegenstander om tegen te voetballen en waar we ons goed mee kunnen meten. Het verzorgde en goede spel van de afgelopen weken, zou ons genoeg zelfvertrouwen moeten geven in een goede afloop. Helaas zagen we hier gedurende de wedstrijd weinig van terug. Een veel te laag baltempo en slordig balverlies bij passes over 5 tot 6 meter, zorgde voor de nodige ergernis binnen en buiten het elftal. Duurde dan ook een tijd voordat we enig gevaar konden stichten voor het doel van de mannen uit Nederweert. Een vrije trap van Danny moest er aan te pas komen, om het eerste echte wapenfeit te tonen. Een pegel van 25 scheerde over de deklat en verdween godzijdank niet in de kruising. Als dit een doelpunt was geworden hadden we dit waarschijnlijk voor de rest van het seizoen te horen gekregen. Vergelijk het met John die na elke wedstrijd met iedereen nog eens wil doornemen wat er allemaal fout ging. Dit hebben we inmiddels onder leiding van Rich goed opgelost door na de wedstrijd een eierwekker in te stellen op 20 minuten. Dit is de tijd die John mag praten over voetbal. Zoals gezegd was het breiwerk van onze kant met de nodige steken die er vielen. Gelukkig viel dan voor de rust dan toch de 1-0. Een goede voorzet van Wim werd door Jos beheerst in de lucht aangenomen in de 16 meter. Een droog schot in de benedenhoek was het gevolg, hetgeen een voorsprong voor RKSVN opleverde.

Met een 1-0 voorsprong werd er gerust. Thei had tijdens de rust een wisseltruc bedacht waar Hans Kazan in zijn goede jaren jaloers op zijn geweest. Daar waar hij in de eerste helft speelde in een merefeldia trui met nummer 3, had hij deze verwisseld met Merefeldia trui met nummer 6. Op deze manier dacht hij ons zand in de ogen te strooien. Thei werd echter door Herman erop geattendeerd dat hij nog steeds oranje sokken aan had en een broek met oranje.

Met 2 verse wissels, Ruud en Maurice V. werd er begonnen aan de 2e helft. Met een magere voorsprong op zak was het uitkijken tegen de zeer gelouterde ploeg uit Eind. Daar waar wij kleine tot middelgrote kansjes kregen was het Jeffrey die goed zijn doel verdedigde en zorgde dat de nul voor merefeldia op scorebord bleef staan. Ook de keeper van onze tegenstander was een ware sta in de weg voor onze aanvallers. Het duurde dan ook bijna tot het eind signaal voordat we de 2-0 maakte. Een goede combinatie tussen Maurice V. en Jos zorgde ervoor dat de bal bij Roger terecht kwam. Vanuit 16 meter kon er vrij op doel geschoten worden. Het advies van John tijdens de rust om geen boogballetjes meer te schieten, werd goed opgevolgd. Ook hier zorgde een droge knal voor een doelpunt. De 2-0 was een feit en de goed leidende Pascal vond het welletjes geweest en floot voor het einde van de wedstrijd en tevens voor de start van de kermis.

Wederom een resultaat waar we tevreden over mogen zijn. Het spel daarentegen was vergelijkbaar met de carroussel die voor de kerk staat. Eindeloos gedraai in een veel te traag tempo. Desalniettemin voor de derde keer de nul gehouden en 4 keer op rij winst. 

Opstelling: Jeffrey, Erik, Wim, John T, Fred, Roger, Jos, Herman, Danny, Fons, Joost.
Reserves: Thei (maar eigenlijk ook weer niet), Ruud en Maurice V.