RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Uitslapen op zondagochtend

Geplaatst op: 21-04-2020 - 1132 keer gelezen

Nu het zo rustig is op de velden zijn we als club toch benieuwd naar wat onze leden bezighoudt in deze vreemde periode. Dit keer spraken we Marissa Geraets die al sinds haar zevende voetbalt bij RKSVN. Gestart bij de jongens, doorgestroomd naar de meiden en vanaf dit seizoen onderdeel van het dameselftal. Een echte aanwinst op het middenveld! 

Een paar weken geleden heeft Marissa haar kamer in het normaal zo bruisende Breda ingeruild voor haar vertrouwde kamer bij haar ouders. Vanwege de huidige situatie kozen de meeste huisgenoten er toch voor om terug te gaan naar het ouderlijk huis. Een bijbaantje in Breda heeft Marissa nog niet dus daarvoor hoefde ze niet te blijven. En geef haar eens ongelijk! Even niet koken, poetsen en wassen is ook wel lekker. Extra vrije tijd dus, en nu het organiseren van het jaarlijkse weekend met het voetbalelftal even op een laag pitje staat heeft Marissa alle tijd om haar vlogs van het WK te monteren. Als echte fan van de Oranjeleeuwinnen is zij afgelopen zomer voor het WK afgereisd naar Frankrijk voor #onzejacht. Voor de volgende wedstrijd van de Leeuwinnen had Marissa niet zo lang voor hoeven reizen, dit zou een thuiswedstrijd zijn. De oefenwedstrijd tegen België stond namelijk op het programma voor 5 juni. Helaas stond want, deze wedstrijd zal gezien de situatie ook niet doorgaan.

Dat het seizoen op deze manier moest eindigen vindt Marissa erg jammer. Het begin van het seizoen was nog een beetje aftasten, de meiden en dames vormde voor het eerst een team samen. Het was nog een beetje puzzelen en op elkaar ingespeeld raken. Toch was er één doel en dat was bovenin meedraaien. Nadat de eerste wedstrijden gespeeld waren lagen de dames aardig op koers, maar dit werd opgevolgd door een paar wedstrijden met puntenverlies. Net voor het abrupte einde van het seizoen wisten ze de draad weer op te pakken en zaten ze er wel weer lekker in. Uiteindelijk zijn de dames geëindigd op een vierde plaats.

 “We weten nu wel wat we in huis hebben. Dit moeten we het volgend seizoen dan ook oppakken met het vizier weer op de top 3!”, - Marissa Geraets.

Uitslapen op zondagochtend bevalt Marissa stiekem wel. Om volgend seizoen toch fit op het veld te verschijnen haalt ze haar sportkleding regelmatig uit de kast. Zo doet ze om de dag een home workout met behulp van Youtube en de sport app van Nike. Daarnaast vindt ze het heerlijk om haar skates aan te trekken of een balletje te trappen in de tuin. Helaas wel alleen, want haar familie zal echt geen bal aanraken. Nee, de passie voor voetbal zit niet in de familie. Toch komt de achterban haar af en toe aanmoedigen. Bij voorkeur dan wel met een zonnetje en het liefst alleen de eerste helft.