RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Uiterst effectief Helden

Geplaatst op: 13-03-2024 - 218 keer gelezen

Door: Fons Keltjens

Vandaag voetballen we tegen de veteranen van Helden. We beginnen een half uur later zodat de leiders van het jongensteam onder 19 ook op tijd terug zijn om mee te voetballen. Dit is nodig aangezien we krap in de mannen zitten en Helden een geduchte tegenstander is.

We beginnen in de volgende opstelling: 

Op Doel Dave 
Achter: Ruud Boonen, Tom, Rob en Marcel
Midden: Thijs, Ruud Emonts en John
Voor: Joost, Maurice en Naard
Res: Thei,  Erik en Fons (gaat vlaggen)

We trappen af en laten de bal eventjes rondgaan.  Maar dit gaat snel mis en Helden krijgt een uitworp. Deze wordt snel genomen en hun rechtsbuiten is ervandoor. Zijn voorzet wordt, (wel of niet in buitenspelpositie) over Dave in het doel geschoten. Fons vlagt niet en het is 0-1. We zijn een beetje van slag en komen nauwelijks tot een gevaarlijke aanval. Helden heeft het betere van het spel en als we slecht uitverdedigen wordt de bal door Helden onderschept en vakkundig afgerond. 0-2 en dat al na 15 minuten.

We trappen af en komen tot een gevaarlijke aanval Het schot van Naard wordt gekeerd door hun doelman. Helden is niet onder de indruk en een snelle uitval van hun wordt ter nauwer nood door de goed uitgekomen Dave onderschept. Toch komen we iets beter in ons spel en na een snelle uitval kan de keeper van Helden maar net Naard  van een doelpunt afhouden. Helden krijgt nog een vrije trap die gelukkig net langs de 2e paal gaat.  Op slag van rust wordt Naard gevloerd binnen het strafschotgebied. Pascal fluit maar legt de bal op de rand van het strafschotgebied. De vrijetrap levert niets op en we gaan rusten met 0-2

Na de rust komt Thei  voor Joost en Erik voor Marcel in het veld

We beginnen goed en na een demarrage van Naar gaat zijn schot maar net voorlangs. Helden komt steeds meer onder druk.  Maurice krijgt nog een kans maar zijn schot mist kracht.  Een mooi schot van John gaat net over. Helden komt er minder vaak uit dan in de eerste helft, maar  een mooie voorzet wordt maar net over gekopt en Dave red op een hard schot. Een vrije trap op 20 meter van het doel van Helden wordt prachtig en hard ingeschoten door Maurice, maar de bal ketst buiten bereik van de keeper binnenkant paal uit hun doel. 

De bal wordt vervolgens door Helden opgevangen en via een snelle counter beheerst langs Dave in het doel geplaatst. In plaatst van 1-2 is het binnen 30 seconden 0-3. 
Een domper voor ons. We krijgen nog een penalty, nadat Maurice gevloerd wordt. Deze wordt vakkundig door John benut.

Eindstand 1-3. Al met al toch wel een verdiende overwinning voor Helden.

Volgende week naar Maasbree. Ook geen gemakkelijke tegenstander. Succes