RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Tweede verlies op rij voor Veteranen

Geplaatst op: 05-10-2015 - 513 keer gelezen

Voor de wedstrijd van vandaag worden we op de hoogte gebracht van het einde van de voetbalcarrière van Marc v. Kessel. We hopen  allemaal dat zijn revalidatie goed verloopt. De vele afmeldingen  en geblesseerden voor vandaag zorgt er weer eens voor dat de leiders de telefoon ter hand moeten nemen. Uiteindelijk lukt het om Patrick Verkoulen en good old  Coentje Luyten te contracteren voor vandaag tegen Belfeldia.

We starten in de volgende opstelling,
Jeffrey, Rob, Ruud B, Erik, Fred, John,  Jos , Ruud S, Maurice, Patrick en Joost.
Wisselspelers  zijn  Fons Wim en Coen.
Scheidrechter Pascal en grensrechter Peter

Er wordt afgesproken dat we vandaag beginnen met veel druk op de tegenstander onder leiding van Jos en dat er met passie gevoetbald gaat worden om zo de nederlaag van vorige week gauw te vergeten en om met vertrouwen de week erna tegen Maasgouw het duel aan te gaan. Maar eerst zal er een teamfoto gemaakt worden

Belfeldia is vandaag onze tegenstander. De verhalen over de tegenstander dat het een goede ploeg  is blijkt al gauw in het begin van de wedstrijd. We beginnen goed aan de wedstrijd en in de 3de minuut gaat Joost er over de rechterkant vandoor en legt de bal keurig in het netje. We staan 1-0 voor maar lang kunnen de supporters en de spelers er niet van genieten in de 6de minuut staat het alweer gelijk door een mooi doelpunt van Belfeldia. Joost  verstapt zich en valt uit met een enkelblessure Fons neemt de plaats in van Joost. Het zal nog erger worden want  6 minuten later kan de nummer 7 van Belfeldia vrij aanleggen voor een afstandschot wat onhoudbaar blijkt voor onze Jeffrey 2-1 Jos krijgt nog een kans om er 2-2 van te maken maar zijn schot wordt een afzwaaier en de goede doelman van Belfeldia hoeft niet in te grijpen. In de 18de minuut denkt de middenvelder met rugnummer 8 wat nummer 7 van ons kan, lukt mij nog mooier en ook hij kan in alle rust aanleggen voor een schot van afstand. Ook ditmaal is Jeffrey kansloos op dit prachtige doelpunt.

We gaan de rust in met een 3-1 achterstand. Druk overleg in de rust zorgt ervoor dat we met Rob en Erik gaan doorschuiven zodat we 3 -4-3 gaan spelen, Wim komt voor Ruud en good old Coen vervangt Fred.

De druk op Belfeldia wordt zo opgevoerd maar een van hun specialiteiten is om hier goed onderuit te kunnen voetballen ze komen er met mooi uitgevoerde driehoekjes snel uit. Dit leidt in de 43de minuut tot een uitval waarbij Jeffrey moet ingrijpen en wat ervoor zorgt dat Pascal fluit voor een overtreding en naar de penaltystip wijst. Deze penalty is ook onhoudbaar voor Jeffrey en we staan nu met 4-1 achter. We rechten de rug en enkele minuten later zien we een prachtige aanval van ons die keurig wordt afgerond door Maurice en het staat 4-2 Een minuut later in de 48ste krijgt Fons een uitgelezen kans om er 4-3 van te maken maar de keeper voorkomt dit ternauwernood. John heeft ondertussen de positie van Wim overgenomen en geeft leiding aan de twee uitstekende mandekkers Coen en Ruud. Wim neemt de positie van John op het middenveld over. Nu is het weer de beurt voor Belfeldia en Pascal fluit wederom voor een penalty als er een speler van Belfeldia over het been gaat bij Coen. Maar de speler zegt dat het een swalbe is net zoals bij de eerste penalty en Pascal trekt zijn beslissing terug. Deze swalbes zijn wel goed uitgevoerd want vanaf de dugout lijken het toch echte penaltys, De Drie Eenheid overlegt en heeft de mening dat wij deze ook maar eens moeten gaan oefenen misschien met het Oktoberfest op de 31ste. Erik en Jos hebben het gesprekje denkelijk gehoord want even later duikelt Erik in het strafschopgebied van Belfeldia overhoop maar dit heeft nog geen effect en Jos pikt de bal op en er volgt wederom een valpartij en nu wijst Pascal naar de stip. Erik wordt verzorgt door Harrij en Maurice denk dan trap ik deze penalty wel en dat doet hij onberispelijk en stuurt de doelman naar de verkeerde hoek en het staat 4-3 in ons nadeel. Dit alles gebeurt wel in de laatste minuut van de wedstrijd en Pascal laat nog aftrappen en fluit dan voor het einde van de wedstrijd. Al met al was het voor beide partijen en de supporters een geweldige pot voetbal met voor ons een zeer goede en sportieve tegenstander die net als Maasgouw  en Egchel tot een van de betere ploegen behoren die moeilijk te verslaan zullen zijn.

Na afloop waren er door de afwezigheid van Richard en Ruud voldoende hapjes over voor de andere spelers en werd er zelfs gezongen voor Wim die jarig was geweest. De Drie Eenheid gaat hoogst waarschijnlijk in overleg met Coen of er niet een verlenging van het contract inzit. Bas wint het dobbelen en gaat met een goed gevulde fruitschaal naar huis, Volgende week naar Maasgouw toe en dan maar hopen dat iedereen fit en gemotiveerd is want dat zullen wij zeker nodig hebben tegen deze tegenstander.