RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


"Twee gezichten in Horn"

Geplaatst op: 14-09-2015 - 594 keer gelezen

Ondanks de twee dit weekend geplande weekenduitjes van twee vriendengroepen, is het de leiders gelukt een degelijk elftal op te stellen. Echter de breed uitgemeten activiteiten van de vrijdagavond en zaterdagmorgen  doen vermoeden dat niet iedereen even fit kan zijn. We starten met de volgende opstelling: Jeffrey, Gerard, Rob, Ruud B., Fred, Herman, Jos, Thei, Joost, Maurice V., Ruud v.S.  Reserves: Maurice J., Danny, Roger en Fons. Pascal heeft een thuiswedstrijd als vlagger vandaag.

Een wedstrijd  met twee gezichten. De eerste helft duidelijk voor Horn maar ze verzuimen om de kansen op een onoverbrugbare voorsprong, te benutten. Het geluk is aan onze kant en met een 1-1 ruststand mogen we in de handjes knijpen. Het eerste kwartier van de tweede helft is het precies andersom en met name door het missen van een penalty pakken we een te kleine voorsprong. Het laatste deel van de wedstrijd is een evenwicht maar krijgt Horn, gelet op de eerste helft, waar het recht op heeft.

Het veld ligt er ogenschijnlijk goed bij maar heeft een duidelijke zware hoek waar voornamelijk Thei en Ruud last van hebben.  Verder ideale omstandigheden, zeker voor de liefhebber van de klassieke sliding. Vanaf de aftrap duurt het wel twee minuten voordat er een Neerse voet de bal raakt. Horn speelt goed rond, niet alleen in de achterste linie en hun opstelling brengt de nodige verwarring. Het levert veel goede en hele goede kansen op en na al een keer door het oog van de naald te zijn gekropen is de vandaag weer erg sterk keepende Jeffrey machteloos tegen een laag afstand schot. Horn verzuimt om het af te maken en speelt over net te veel stations. Voorin bakken wij er weinig van tegen de goed gepositioneerde verdediging. Pas net voor rust kan Jos een teruggelegde bal goed raken maar er is een been van de tegenstander nodig om het om te vormen tot een onhoudbare boogbal. 1-1.

Onder de rust stellen we ons op de hoogte van de verrichtingen van “onze Tom” Dumoulin maar de kater is er snel. Kan er nog wel bij na die van het Nederlands elftal en Pascal vindt dat Cillissen geen meerwaarde heeft omdat die geen penalty’s pakt. Gerard, Herman, Ruud v.S en Fred worden gewisseld. Snel de thee opdrinken en weer de wei in.

Waar de energie vandaan komt is moeilijk te peilen maar ons spel is veel beter en we zetten Horn flink onder druk. Danny kan zich een paar keer goed vrij spelen maar zijn schoten worden vakkundig onschadelijk gemaakt door de keeper. Tegen de kopbal van Jos heeft hij geen verweer maar nu brengt de lat uitkomst. Even later wordt aanspeelpunt in de spits Maurice, te fanatiek van de bal gezet en krijgen we een penalty. Danny (kenners langs de lijn ageren direct, maar helaas) gaat het even doen en schiet een halve meter van de keeper in. Die had Jasper Cillissen zelfs nog gehad.  Horn is tot de counter veroordeeld in dit wedstrijddeel maar dat beheersen ze prima. Over de rechtervleugel wordt opgezet en teruggelegd maar nu redt de lat voor ons. Een van onze momenten levert nu wel resultaat op als Danny Maurice kan aanspelen die beheerst de 1-2 binnenschiet. De wedstijd wordt steeds feller en de scheidsrechter kan niet alle slidings waarderen. Ruud B. wordt geslachtofferd en voor 5 minuten op het strafbankje gezet. Het is de 65e minuut als een sneu moment tussen Roger en Ruud ons fataal wordt. De attente tegenstander pikt de bal op en kan voor de ogen van onze verbaasde verdediging hard en laag uithalen. Weer geen kans voor Jeffrey. Eindstand 2-2.