Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!

Tropisch veteranenvoetbal

Geplaatst op: 11-09-2023 - 458 keer gelezen

Door: Dave Nellen

Onder tropische omstandigheden worden de A-veteranen van SV De Braak verwelkomd in Neer voor de 1e thuiswedstrijd van seizoen 23-24. Ook vandaag wordt het Neerse team weer aangevuld met wat gretige pupillen voor een snuffelstage.

Grens: Stefan

De bank is goed bezet, maar dat kan ook door onze supporters komen, die de verschroeiende zon wensen te ontvluchten.

De tegenstander is een onbekende voor ons, maar afgaande op hun warming up lijken we een extra warme namiddag tegenmoet te gaan. Toch is het Neer wat het spel meteen naar zich toe trekt. De bal gaat goed rond en onze opponent komt er nog niet aan te pas. De 1e kans van de dag is voor Mathijs, maar SV De Braak wordt nog gespaard. In de 4e minuut is dat al voorbij, als Frank via een mooie steekbal alleen voor de keeper komt en meteen de 1-0 aantekent. Onze tegenstander probeert telkens het spel snel te verplaatsen naar hun rappe voorhoede spelers. Uit één van deze uitvallen wordt de bal teruggelegd op de 16m, maar in de haast overgeschoten. Ook Ruud E. krijgt zo’n kans en poeiert deze op dezelfde wijze over. Onze tegenstander begint zich enigszins te ergeren aan een aantal, al dan niet correct door Pascal weggewuifde, overtredingen. Dat Maurice G. even later (25e min.) een mooie aanval over meerdere schijven eenvoudig afrondt helpt natuurlijk ook niet. 2-0. Even later krijgt SV De Braak dan toch hun vrije trap, en wel op een gevaarlijke plek, namelijk net buiten de 16 meter. Deze wordt niet hard genoeg ingeschoten en is een eenvoudige prooi voor Dave. Maurice heeft nog een schot, maar deze gaat over. Net voor rust nog een diepe bal van onze opponent. De Helmondse spits is eerder bij de bal dan Dave en laatstgenoemde toucheert niet de bal maar wel deze spits. Deze maakt gretig gebruik van dit voorval en stort kermend ter aarde. Scheids Pascal, blijkbaar niet gediend van toneel, wuift ook deze situatie weg. De discussies zijn niet van de lucht of het nu wel of niet een strafschop moest zijn.

Rust. We kunnen nu even “afkoelen”, al maakt de temperatuur dat nogal lastig. Ook de thee is niet voor iedereen. Maar wat goed is tegen de kou… (wijze spreuk midden 19e eeuw)

Loek moet een housewarming-party gaan hosten en Maurice G, John T. en Frank vinden het gewoon wel welletjes. Zij worden vervangen door Danny, Jos, Rob en Fer.

SV De Braak begint nog met enige overtuiging aan deze helft en de 1e kans is dan ook voor hen, maar kan Neer niet verontrusten. Sterker nog: Danny komt over links naar binnen en zet een mooie 1-2 op en weet dan met buitenkantje links tegendraads in te tikken. 3-0 (45e).  Neer heeft ook nu weer het meeste balbezit, maar tot veel kansen leidt dit niet en onze hoekschoppen leveren vandaag geen gevaar op. Jos kan nog een schot op doel lossen, maar helaas recht in de handen van de keeper.

De counters van SV De Braak worden nu wel steeds gevaarlijker en we komen af en toe in ondertal. Over het algemeen worden deze aanvallen alsnog onschadelijk gemaakt door onze verdediging, behalve eentje, die wordt teruggelegd op een ingelopen Helmondse speler. Diens uithaal wordt door Dave stijlvol gepakt (die schrijft, die blijft..). De wedstrijd gaat nu op en neer. Een Neerse speler blokt nog een schot op onorthodoxe wijze en dit levert hem een paar gekneusde Bo(o)nen op.

De eindstand zal niet meer veranderen en na 70 minuten gaan we gebroederlijk richting hete douche/frikandelstukjes/fris drankje