RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Triomf in ijzig Posterholt

Geplaatst op: 03-12-2023 - 527 keer gelezen

Na de zware 2-1 overwinning van vorige week op Roggel reisden de Neerse mannen vandaag naar Posterholt voor een wedstrijd tegen Oranje-Blauw'15 onder barre omstandigheden.

De start van de Neerse ploeg leek op die van de vorige week tegen Roggel, met een trage aanvang en weinig overtuiging in het spel. Dit resulteerde in de eerste kans voor Oranje-Blauw, waar de spits in een kansrijke positie hoog overschoot. Ondanks deze waarschuwing slaagde de Neerse ploeg er niet meteen in om een tandje bij te schakelen.

Na een snel genomen vrije trap van Oranje-Blauw, waarbij de Neerse defensie niet oplette, werd de spits van Oranje-Blauw gevloerd en wees de scheidsrechter naar de stip. De strafschop werd koelbloedig benut in de 9e minuut, waardoor Neer op achterstand kwam.

De voorsprong van Posterholt/Vlodrop was echter van korte duur, want in de 14e minuut kopte Jasper al de gelijkmaker binnen na een vrije trap van Remy. Het spel van Neer werd hierna iets beter, met enkele kansjes en de grootste kans van de eerste helft via Jort S na een voorzet op maat van Jasper. Helaas kon de keeper de inzet van Jort S redden.

Na rust was Neer meteen de bovenliggende ploeg, en in de 57e minuut werd het 1-2 door Jort S na een schot van Rolf dat nog nipt werd gekeerd door de doelman. Neer kreeg nog enkele kleinere kansen in het vervolg van de wedstrijd. In de 68e minuut bracht Anthony via een goede aanval Rolf in stelling, die Jasper bediende en onberispelijk uithaalde om de 1-3 op het bord te zetten.

Hiermee leek de wedstrijd beslist, aangezien Oranje-Blauw niet in staat was om de Neerse defensie te testen. De laatste kans was voor de Neerse ploeg via gelegenheidsspits Jules vM, maar helaas ging deze poging er niet in.

Uiteindelijk een redelijk eenvoudige overwinning voor de Neerse ploeg na een moeizame beginfase. Door het gelijke spel tussen concurrenten Haelen en Heytse en hetzelfde resultaat voor Kessel in Belfeld, bleek het een goede middag voor Neer. Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma, met een thuiswedstrijd tegen Roerdalen.