RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Toppers in evenwicht

Geplaatst op: 04-04-2016 - 692 keer gelezen

Vele wegen leiden naar Belfeld en terug maar de weg naar het doel was moeilijker te vinden vandaag. Een van de betere tegenstanders wat nog eens blijkt uit de 3-4 nederlaag thuis. Er is dus nog wat recht te zetten en dat is ook de toon die van onze kant gezet wordt en als een rode draad door de wedstrijd loopt.

Het begint weer op te vallen dat bij uitwedstrijden de personele bezetting meer aandacht vraagt van de leiding dan bij thuiswedstrijden. Coen is bereid om als stand-by te fungeren en laat thuis, even voor 15:00 uur de ploeg in den akker rusten op Brumholt. Ja een uurtje eerder dan normaal, dat ook  nog. Har en Pierre komen tot de volgende opstelling: Stefan, Henk, Rob, Erik, Wim, Roger, Jos, Maurice, Joost, Danny, Rich. Reserves: Ruud, Fons, Herman en reserve-reserve Coen.  Peter assisteert de scheidsrechter.

De wedstrijd geeft van begin tot einde een zelfde beeld van twee met open vizier strijdende teams.

Het veld is erg hobbelig en dat is jammer want te vaak is het nu de spelbreker in de mooi bedachte combinaties. Ook een botsing van twee systemen, De geelzwarten spelen 4-4-2 waardoor back Henk veelal op het middenveld te vinden is naast Jos die ook opvallend veel ruimte heeft. Na enkele minuten hebben we aan beide kanten al een redelijke kans gezien maar men staat nog niet echt op scherp in de voorste rijen. Joost wordt goed gecontroleerd en meestal in de hoek gedreven.  Ook Danny komt net te kort tegen de stevig verdedigende tegenstanders. Na een paar onzuivere schoten en serieuze kans van dichtbij van Belfeld zijn wij meer succesvol als een voorzet van rechts door iedereen gemist wordt maar niet door Rich. Loerend bij de tweede paal weet hij met een technisch hoogstandje de bal in de kruising te werken. 0-1. Bij Belfeldia breekt  onvrede uit dat leidt tot flink onderling gegrauwel.  Heel herkenbaar voor ons maar er toch van schrikken; “Die zeen nog erger dan aos”. De kuit van Danny, een oude blessure uit zijn legertijd, staat op springen en Herman mag eerder aan de bak dan gepland. Dan slaat het noodloot toe als hun spelverdeler na een misverstand hun linkerspits bediend die simpel twee man uitspeelt en hard uithaalt in de linker benedenhoek. Onhoudbaar voor Stefan is de stand op 1-1 gebracht.  

Onder de rust wordt getracht de spanning af te bouwen wat lukt met een mopje dat niet door de censuur is gekomen.

Na rust vervangt Ruud Rich, Fons is nog niet geheel fit en blijft voorlopig toekijken.  De wil om te winnen is groot bij ons en er wordt bovengemiddeld geknokt om iedere bal. Dit leidt weleens tot wat opmerkingen over en weer maar de goed leidende scheidsrechter blijft erg rustig en dat werkt! Maurice is al de hele wedstrijd hét aanspeelpunt maar wordt flink op de huid gezeten. Nu lukt het hem ook om eens uit te halen, het gevaarlijkst met een diagonaalschot maar hun keeper is attent en keert de poeier met twee vuisten. Belfeld ontworstelt zich nu met snelle counters aan onze druk maar voorin gaat het over te veel schijven waardoor we na hergroepering, de zaak onder controle houden. Een keer gaat dat toch fout en moet Stefan zich strekken naar de rechterbenedenhoek om een tegendoelpunt te voorkomen.  Dan is het de beurt aan Henk die vanaf een meter of 20 een streep richting linker kruising afvuurt. Helaas een halve meter ernaast en het doelpunt van de week valt op een ander veld. De grootste kans is voor Ruud na de voorbereidende actie van Herman over links. Het lukt hem niet om vanuit de vrije positie af te ronden en de bal verdwijnt over het doel. Menig een vraagt zich af hoe hem dat lukt om niet voorover te hangen. Erik moet na een ongelukkige botsing het veld ruimen en Fons moet nog aan de bak.  Ook Wim is aan vervanging toe en dat betekent de return of Rich.

Het duel belandt in de eindfase maar zal echt niet als een nachtkaars uitgaan. Het GR*)-virus breekt uit en zorgt voor veel onrust en gegreek.  De Belfeldia-assistent is er het ernstigste aan toe maar ook Peter, die in de tweede helft op de besmette lijn loopt, treft het. Met veel moeite weet hij het Belfeldse publiek te kalmeren. Gelukkig heeft dit alles geen invloed meer op de uitslag en kan de wedstrijd op de normale eindtijd worden afgefloten.

Aanvallen van links naar rechts en andersom, hoog tempo, felle strijd om de bal en kansen te over.  De toeschouwers  zijn unaniem na afloop:  Een aantrekkelijke wedstrijd vol spanning met een terechte 1-1 uitslag.
Maar als er iemand had moeten winnen……  

En Coen? …….Die ploegt voort. Bedankt!

Gehoord bij Maneslust:
Veteraan R: Mijn streven is om 84 te worden.
Veteraan W: Kilo’s?
En wil iedereen voortaan mee opletten dat je collega de goede tas mee naar huis neemt? De nummers staan er niet voor niets op!

*) GR-virus = grensrechtervirus, voor het eerst geconstateerd bij Piet B., uit zich in spontane armbewegingen door het te hard knijpen in de vlaggenstok.