RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Topper zonder doelpunten voor RKSVN 1

Geplaatst op: 01-11-2023 - 339 keer gelezen

Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tussen Neer en Heytse op het programma op sportpark 't Maasveld. De twee koplopers in de vierde klasse D gingen uitmaken wie de koppositie zou overnemen. Het enige verschil tussen de twee teams was het doelsaldo: +17 voor Neer en +7 voor Heytse, aangezien beide teams hun eerste 4 competitiewedstrijden hadden gewonnen.

Om half 3 op zondagmiddag begon de wedstrijd in een regenachtig Neer. Vanwege de regen en de wisselende wind konden beide teams moeilijk over de grond combineren, waardoor ze vaak lange ballen speelden. Na een eerste kwartier waarin de teams redelijk in evenwicht waren, kreeg Neer de overhand en werd gevaarlijk voor het doel van Heytse, met inbegrip van een omstreden afgekeurd doelpunt van Jasper. Heytse kon slechts één kleine kans creëren en was niet erg gevaarlijk in de eerste helft.

Na een regenachtige eerste helft gingen beide teams de kleedkamers in met een gelijke stand op het scorebord.

Na de rust klaarde het weer op en scheen zelfs af en toe de zon, maar het voetbal verbeterde niet. Beide teams streden echter voor elke meter en elk duel, wat liet zien dat ze absoluut niet wilden verliezen. Kort samengevat had Neer het meeste balbezit in de tweede helft, maar slaagde er niet in dezelfde kansen te creëren als in de eerste helft, ondanks gevaarlijke situaties voor het doel van Heytse veroorzaakt door Neerse aanvallers Anthony, Jasper en Wesley. Heytse raakte nog de paal en een bal werd van de lijn gehaald door de Neerse doelman.

Het laatste opwindende moment was toen een Heytse-aanvaller een rode kaart kreeg na een te late tackle op Daan. Daan zelf kreeg ook een rode kaart omdat hij hierop reageerde met een duw en zijn tweede gele kaart ontving.

Na het laatste fluitsignaal overheerste teleurstelling bij Neer over de verloren punten, terwijl Heytse opgelucht was.

Zo gaat Neer verder met zijn sterke start en blijft ongeslagen aan de top, samen met Heytse. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Reuver op het programma.