RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Topper eindigt onbeslist; HEBES lachende derde

Geplaatst op: 04-04-2016 - 583 keer gelezen

RKSVN 2 is er zondagochtend niet in geslaagd een overwinning te boeken in het uitduel tegen Rood Wit’67/Nyrstar 3. Na 90 spannende en beladen minuten voetbal stond de 0-0 nog steeds op het bord. ‘Het Twiedje’ heeft het kampioenschap nu niet meer in eigen hand. RKSVN heeft net zoveel verliespunten als Rood Wit, maar HEBES 2 won zelf met 5-0 en is de lachende derde.

RKSVN 2 voetbalde goed in de eerste helft. Het moet gezegd worden dat Rood Wit achterin weinig weggaf, maar toch kwam RKSVN wel degelijk in de buurt van een doelpunt. Vooral schoten vanuit de tweede linie waren gevaarlijk: zo raakte het schot van Nikki Staaks de paal. Verder werd er door RKSVN 2 een leuk positiespel gespeeld en er werd steeds goed de vrije man gezocht. Yorrick Nijssen en Tim Verheijden speelden op de flanken en kregen daar af en toe wat ruimte. Rood Wit voetbalde op de counter en had voorin twee snelle jongens opgesteld. De Neerse verdediging kwam echter niet in de problemen. Rustig doorgaan richting tweede helft en vertrouwen op een betere conditie?

In de tweede helft kwam Rood Wit sterker uit de startblokken. Een ingevallen, nog snellere aanvaller maakte het de verdediging van RKSVN nu wel knap lastig. Doelman Pim moest meerdere keren redding brengen, waarbij hij zich bij een van die reddingen ongelukkig blesseerde. Hoewel het spel beduidender minder was, kreeg RKSVN grotere kansen. Erwin Suntjens speelde de ver uitgekomen keeper mooi uit, maar het daarna ingezette schot van afstand ging over. Invaller Roel Derks kwam in zeer kansrijke positie voor het doel, maar hij werd afgevlagd wegens buitenspel. Toen de wedstrijd ten einde liep, sloeg de vlam nog in de spreekwoordelijke pan en werd het onaardig. Erwin moest zelfs, terecht of onterecht, met rood vertrekken na een felle actie richting bal én doelman.

De strijd was gestreden en het bleef 0-0. De frustratie overheerste bij menigeen, vooral omdat iedereen besefte dat we het nu niet meer in eigen hand hebben. HEBES staat één punt achter ons, maar speelde twee wedstrijden minder. En normaal gesproken verspeelt HEBES erg weinig punten.

Toch benadrukte coach Kevin na afloop dat iedereen erin MOET blijven geloven. Het zijn na de week rust nog vier wedstrijden: RKAVC (17 april), HEBES (24 april), Haelen (1 mei) en Leeuwen (8 mei). Wil je kampioen worden, dan MOET je ook zeker winnen van HEBES en hopen dat bij de twee andere toppers die HEBES nog speelt (op 1 mei tegen Kessel, en op 16 mei – als Neer al klaar is – tegen Rood Wit) RKSVN dan de lachende derde kan worden. Want onthoud: wie het laatst lacht, lacht het best!