RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Topper door Fons Keltjens

Geplaatst op: 10-09-2020 - 809 keer gelezen

Door: Fons Keltjens

Vandaag staat de topper Horn-RKSVN op het programa ( voorzover je kunt praten van een topper op de eerste speeldag). , maar gezien de “meijelse eindstand”  van vorig seizoen mag je toch wel spreken van een heuse topper.

Ruud had geopperd om met de fiets te gaan en hieraan werd flink gehoor aangegeven. Waar normaal gesproken een kermis tourtocht van oude bromfietsen vertrekt , stond er nu een lange rij fietsers (waarvan sommige met een foetel fiets) voor de gesloten deur van cafe manuslust. Een gesloten deur van cafe manuslust en dat met de kermis. Het is raar, onwennig en doodzonde. Hopelijk komt hier snel verandering in. Wellicht dat we een volgende keer weer kunnen vertrekken vanuit een cafe, maar bij het horen van de naam Henk Theelen gaat blijkbaar niet bij iedereen een lampje branden.  Maar ja Henk je bent ook een tijdje weggeweest uit Neer.

Er hebben zich 19 spelers aangemeld, waardoor Niels en Erik besloten hebben om niet te voetballen. Onderweg wordt Dave nog opgepikt en we zijn ruim op tijd anwezig in Horn.We kleden ons om, verdeeld over 2 lokalen zonder leiders. Het is nog wennen allemaal. Gelukkig kunnen we ondanks de corana wel voetballen op één veld.

Opstelling bij aanvang: Dave, Ruud, Rob, Tom, Wim, John, Jos, Mathijs, Naard, Maurice en Danny
Reserves: Theo, Patrick, Marcel en Thijs
Henk blijft aan de kant en Fons gaat vlaggen.

Na een rustig begin hebben we toch het betere van het spel. In tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week hebben we vandaag wel snelheid en diepgang in ons spel. Het tempo gaat om hoog en met vlotte combinaties breken we een paar keer goed door. Mathijs krijgt 2 goede kansen maar deze worden niet verzilverd. Horn voetbalt goed mee maar vooralsnog zijn ze niet gevaarlijk.

Tegen de verhouding in komt Horn toch op voorsprong. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke diepe bal wordt door Ruud onderschept. Hierbij springt de bal te ver van zijn voet en gaat zijn directe tegenstander er met de bal vandoor. Schuin voor Dave rond hij snoeihard af. 0-1

Een domper waar we niet al te lang mee blijven stilstaan. Het tempo wordt opgevoerd en spoedig breken we op rechts door. De bal wordt strak voorgezet en Danny controleert de bal,  plaatst hem direct door op links waar Mathijs goed mee opgekomen is en rustig afrond. 1-1 We hadden meer verdiend, maar de laatste bal kwam niet goed aan of er werd niet goed afgerond. Horn krijgt zels op slag van rust nog een levensgrote kans, waarbij Dave in eerste instantie goed red en de aanvaller van Horn vervolgens de bal naast  het lege doel schiet.

Ruststand 1-1

Na rust komt Thijs voor Wim en Patrick voor Maurice. Het tempo van de eerste helft krijgt een vervolg en we hebben een paar goede aanvallen. Bij een van deze aanvallen komt  de bal van links via Danny en Patrick bij Naard en deze pikt zijn gebruikelijke doelpunt weer mee. 1-2. Horn wordt slordiger in hun spel en even later verspeelt een speler van Horn de bal. Patrick profiteert hiervan en kan simpel de 1-3 binnen schieten. De wedstrijd lijkt beslist. Rob en Jos vallen nog uit en worden vervangen door Theo en Maurice. Veel gebeut er niet meer. Maurice valt nog uit en Marcel pikt zijn minuutjes nog mee. Horn krijgt nog een dikke kans maar Dave voorkomt bekwaam de 2-3. Eindstand 1-3. Verdiende overwinning tegen een goed en sportief spelend Horn

Na de wedstrijd worden we goed verzorgd door Horn.

Het blijft het nog lang gezellig en met vallen en opstaan wordt laat in de nacht Neer bereikt.