RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Topper Horn veteranen - RKSVN Veteranen

Geplaatst op: 01-12-2021 - 743 keer gelezen

Door: Fons Keltjens

Vandaag staat de wedstrijd tegen Horn op het proramma. De nummer een op de “meijelse lijst” en aangezien rksvn op de tweede plaats staat is hier sprake van een echte topper. Ze hebben nog alles gewonnen zo begint Ruud zijn speech en daar gaan wij vandaag iets aan doen.

We spelen vandaag 3-4-3 met Dave op doel. John laatste man en Tom en Thijs in de mandekking. Jos, Joost, Mathijs en Maurice V in een ruit op het middenveld en Danny, Naard en Maurice G vormen de voorhoede. Res: Wim, Henk, Erik, Marcel en Rens , waarbij Marcel gaat vlaggen

We worden dus duidelijk met aanvallende bedoelingen het veld in gestuurd, maar dat geldt ook voor Horn. Het is koud langs het veld maar prima weer voor te voetballen. De wedstrijd speelt zich van begin af aan in een hoog tempo af en de eerste kans is voor Horn als de linksbuiten door onze laatste linie glipt en schuin voor Dave net het doel mist. Daarna is het vooral Neer wat de wedstrijd domineert, met prachtig en goed verzorgt voetbal. In de 12 minuut wordt Joost gevloerd en krijgen we de eerste kans. De vrije trap wordt echter hoog over geschoten door Danny. 4 minuten later wordt Maurice Graef vrijgespeeld op links en uit zijn voorzet kopt Naard binnen. 0-1 de grensrechter vlagt nog, maar de prima leidende scheidsrechter keurt het doelpunt goed. Horn krijgt niet de tijd om wat terug te doen, want 1 minuut later wordt Danny via een steekbal vrij voor de keeper gezet en rond hij prima af, 0-2. Horn herpakt zich een beetje en krijgt een dikke kans als een speler van Horn vrij voor Dave opduikt, maar Dave heeft een prima redding met zijn voeten.

Neer gaat gelijk weer in de aanval en na een prachtige snelle uitgevoerde counter beland de bal bij de goed meegelopen Mauric V. en staat het al 0-3. Vlak hierna raakt Maurice V licht geblesseerd en laat zich om erger te voorkomen vervangen door Erik. Horn heeft voor rust nog een mooie boogbal en afstandschot in huis maar Dave laat zich niet verrassen.

Na rust wordt Thijs vervangen door Wim

We beginnen weer goed aan de tweede helft en Maurice G wordt aangespeeld op de rand van de 16. Hij kapt en draait  zich vrij maar zijn schot raakt “slechts” de lat. Danny mist nog een goede mogenlijkheid en Horn krijgt ook nog een paar goede kansen, maar Dave reageert goed en voorkomt dat Horn terugkomt in de wedstrijd. Naard verlaat het veld voor Rens, maar kan vlak hierna weer het veld in voor Wim (spierblessure). Maurice G wordt vervangen door Maurice V en maakt binnen een paar minuten zijn 2e en ons 4e doelpunt na een afgemeten voorzet van Jos, 0-4. Het verzet van Horn is gebroken en eventjes later snelt Mathijs langs de zijlijn en als niemand van Horn en Neer hem bij kan houden gaat hij zelf door en scoort de 0-5. Henk komt nog in het veld voor Danny en krijgt koud in het veld een grote kans, maar mist helaas. Thijs komt er nog in voor John, maar de eindstand blijft 0-5.

Een prima wedstrijd met hoogstaand voetbal. De koude voeten die ik langs de kant kreeg was het waard . Ik heb genoten van het mooie voetbal Het had ook 9-2 kunnen zijn. Volgende week komt IVO op bezoek in Neer. Een zeer goede tegenstander waarvan wij de laatste keer klop kregen.