RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Toch weer perspectief RKSVN 1

Geplaatst op: 29-03-2016 - 770 keer gelezen

Na de nederlaag tegen RKAVC en het gelijkspel tegen Heythuysen leek het duidelijk: RKSVN kon zich gaan focussen op de tweede plaats en de titel wel vergeten. Op paasmaandag brak er echter langzaam een zonnetje door en ontstaat er nu toch weer perspectief op meer. Leveroy wist met 1-4 te winnen in en tegen Asenray, terwijl RKSVN zelf probleemloos van Crescentia won. RKSVN heeft drie punten minder dan RKAVC, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. RKSVN heeft daarmee dus opnieuw alles in eigen hand, hoewel het wel nog een veel lastiger programma voor de boeg heeft.

Tegen Crescentia werd in ieder geval al gewonnen. Na 8 minuten kon Ramon Berben spits Paul Wulms bereiken, die 1-0 binnenschoot. Ongeveer 8 minuten later waren de rollen omgedraaid en kon Ramon op aangeven van Paul de 2-0 maken. Dat was overigens een prachtig doelpunt. En de 3-0 was zo mogelijk nog mooier. Een bal van Mathijs kwam via het hoofd van Stefan bij Ramon en werd door hem prachtig ingeknald. Crescentia kreeg ook kansen, maar Pim Franssen redde een paar keer goed. Pim stond vandaag in de goal, omdat vaste doelman Dave Nellen geblesseerd was.

A-speler Lars Segers mocht de tweede helft weer meedoen en voorzag Roel Verhaeg van de assist op de 4-0. Roel speelde de keeper mooi uit, zoals hij in de minuten daarna ook nog bij een aantal tegenspelers deed. De 5-0 was een keepersfout en het tweede doelpunt voor Roel. Noud Heijnen kreeg overigens ook een goede kans op doel, maar miste. Een tien minuten later kreeg hij opnieuw een kans, werd gevloerd, en het was Bart Wulms die uit de penalty 6-1 inschoot. Toen was er dus ook al een tegengoal gevallen. Deze viel uit een corner, kort nadat Pim weer een bal mooi gered had.

Was het bijzonder vandaag, of hoogstaand? Nee, dat zeker niet. Wil RKSVN de nu weer heropende titelstrijd tot het laatst volhouden, dan zullen een aantal zaken echt véél beter moeten. RKSVN heeft nog drie toppers voor de boeg (tegen Horn op 10 april, tegen Leveroy op 8 mei en tegen Heythuysen op 16 mei), terwijl RKAVC niet meer tegen deze top-5 in actie komt. Nummers 6, 7 en 8 Roggel, RKSVV en Maasgouw kunnen het de koploper wellicht lastig maken, maar wil RKSVN daar niet op gokken dan moet alles gewonnen worden. Te beginnen volgende week uit tegen nummer 12 Hunsel.