RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Terechte remise bij RKSVN – Leeuwen

Geplaatst op: 08-12-2014 - 540 keer gelezen

RKSVN 1 heeft vanmiddag een remise overgehouden aan de confrontatie met concurrent Sportclub Leeuwen. Beide clubs, die zich in de gevarenzone van de vierde klasse E bevinden, hadden geen aanspraak  op meer. Verslag van een terechte puntendeling op sportpark Ligteveld te Neer.

De eerste helft was zeker het bekijken waard. Beide teams trachtten met vlot combinatiespel de tegenstander uit te spelen. Bij Leeuwen lukte dat het best: het team werd enkele keren gevaarlijk middels uitgespeelde kansen en afstandsschoten. Toch kwam Neer na een kwartier op voorsprong. Rolf Geraets was verantwoordelijk voor de 1-0. Binnen vijf minuten maakte de spelmaker van Leeuwen dat echter ongedaan door een knap afstandsschot. Daarna had Leeuwen meer de overhand. Bij RKSVN ging er teveel mis: passes kwamen niet aan, ballen werden tever vooruit geschoven of de paal stond in de weg. Kortom: het was steeds ‘net niet’. Leeuwen bleef goed en vlot combineren en maakte vlak voor rust de terechte 1-2.

In de tweede helft gebeurde er veel minder. Direct na de rust werd nog een doelpunt van Leeuwen afgekeurd, maar verder wisten de bezoekers nauwelijks meer gevaar te stichten. Het was ditmaal RKSVN dat de beste kansen had, zonder daarbij overtuigend te worden. Het tempo en combinatiespel van de wedstrijd zakte helemaal weg en het enige waar RKSVN nog naar op zoek was, was een doelpunt. Dat kwam er ook: zo’n 10 minuten voor tijd, van aanvoerder Remy Geraets. Bij een standaardsituatie stonden er drie mensen kogelvrij in de 16 van Leeuwen. Remy faalde niet. Daarna raakten de gemoederen wat verhit, mogelijk mede veroorzaakt door het inmiddels ingetreden koude en vieze winterweer. Waren de 90 minuten al voorbij? De scheidsrechter oordeelde in ieder geval dat blessuretijd niet nodig was en met zijn eindsignaal luidde hij de welkome winterstop in.

Door het gelijkspel houdt de ploeg uit Neer 1 punt achterstand op naaste concurrent Leeuwen. Ook de andere degradatiekandidaten Haelen en Swalmen speelden ieder hun wedstrijd gelijk, waardoor de schade voor Neer nihil blijft. In 2015 zal meer duidelijk worden; elke wedstrijd is dan een finale.

Bron: Neersnieuws.nl