RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Terecht 1-1 gelijkspel Veteranen in Panningen

Geplaatst op: 17-03-2014 - 737 keer gelezen

Veel personele problemen bezorgde de leiding deze week het nodige werk. Met  de invallers Jeffrey en Jos staat er toch weer een representatief elftal aan de aftrap.

Opstelling:   Jeffrey, Gerard, Rob G., Erik, Coen, Herman, Jos, John T., Patrick, Ruud en Rich.
Reserve: Jan, Niels en Fons
Assistent-scheidsrechter: Fons en Har Bs.

Het eerste kwartier is duidelijk voor de thuisploeg en de anders zo betrouwbare Rob laat enkele steken vallen. Bij de 1-0 is Jeffrey kansloos maar even later kan hij door goed uitkomen de vrij voor hem staande tegenstander dwingen om de uiterste hoek te kiezen. Via de paal beland de bal weer terug in het veld en hebben we veel mazzel. De rest van de eerste helft herstellen we ons goed en krijgen we ook mogelijkheden. De afstandsschoten doen Panningen niets maar we laten ze toch bibberen met enkele goed uitgespeelde kansen die helaas niet afgerond worden. De tactiek van Bas heeft wel potentie.

Gerard, Herman en Rich wisselen en de tweede helft start weer met een vette kans voor Panningen. Al of niet buitenspel, feit is dat er weer een aanvaller vrij voor Jeffrey verschijnt maar door goed te wachten kan hij het gevaar er uit halen. Vervolgens gaan we op jacht naar de inmiddels meer dan verdiende gelijkmaker. Het spel wordt ook iets fysieker, vooral in het vijandelijke strafschopgebied wordt menig lijf aan lijf gevecht uitgevochten. De waterzak moet er zelfs enkele malen aan de pas komen. Patrick legt in een zo’n actie de basis voor ons doelpunt; Niels kan van dichtbij binnenkoppen. Er blijven 3 groenwitten verslagen liggen. We voelen dat er meer inzit maar krijgen met de kopstoot van Jos maar één echt goede mogelijkheid, helaas net naast. Al met al een gelijk opgaande strijd met een terechte uitslag.

Bijzonderheden: De toespraken van Bas zijn steeds meer de moeite waard. Tactisch zit er flink progressie in. Zo hamert hij er op dat we met een verkapte 4:4:2 opstelling spelen met verschillende verrassende mogelijkheden. Niet iedereen let even goed op, praat er door heen of probeert met stinkbommetjes de zaak te saboteren. Passende disciplinaire straffen blijven niet uit: reservebeurt extra dus.