RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Tactisch meesterplan

Geplaatst op: 14-09-2020 - 1006 keer gelezen

Door: Dave Nellen

Een heel peloton fietsers komt rond 16.30 in Neer aan. Nee, geen wielrenners uit de Tour de France met een onderontwikkeld richtingsgevoel, maar allemaal Kesselnaren. En zij weten precies waar ze willen en moeten zijn, ondanks de straffe tegenwind. Namelijk op het voetbalveld en de bijbehorende kantine!
De staf van de Neerse veteranen zit vandaag weer met een luxe-probleem. Vandaag mogen maar liefst 4 reserves de bank warm houden.
De volgende opstelling wordt de wei in gestuurd:

Doel: Dave
Achter: Wim, Rob, Erik en Thei
Midden: Mathijs, John en Henk
Voorin: Fons, Patrick en Rens

Voorlopige reserves: Danny, Naard, Ruud en Tom

De 1e helft zijn er weinig kansen te zien. Kessel krijgt de 1e, maar schiet ongevaarlijk in het zijnet. Neer creëert ook weinig en probeert het een aantal keer van grote afstand, maar die schoten kunnen de keeper van Kessel niet echt verontrusten. Rens wordt traditiegetrouw (2e keer) na 20 minuten op eigen verzoek gewisseld en Danny komt in zijn plaats. Even later is het dan toch raak. In de 22e minuut krijgt Mathijs de bal van Patrick mee en plaatst deze beheerst langs de uitkomende keeper. 1-0.
Verder is Neer vooral aan het zoeken wie op welke positie zou moeten staan.

In de rust wordt een nieuw tactisch meesterplan in werking gezet door het leiderstrio. Een voor de veteranen onbekend 3-4-3 systeem wordt uit de hoge hoed getoverd. I.c.m. de 3 resterende wissels moet Kessel hiermee uit de wedstrijd gespeeld worden. En dat lijkt te lukken. Na rust heeft Neer veruit het meeste balbezit en Kessel komt nog maar sporadisch over de middenlijn. Kansen voor Neer zijn er volop, maar óf de eindafwerking laat te wensen over, of de vrije man wordt over het hoofd gezien. De doorgeschoven Rob ziet in de 57e minuut wel een gaatje in de Kesselse verdediging en plaats de bal koel in de linker benedenhoek. 2-0. 3 minuten later wordt Henk met een bekeken pass vrij voor de keeper gezet en rond dit af met een nog mooier lobje. 3-0. Naard schiet met de 4-0 in de 65e minuut de eindstand op het scorebord.
Na de wedstrijd is het nog een gezellig samenzijn met onze tegenstander. En ook daar is nog een Neerse overwinning te vieren: Bas wint het dobbelspel!

Volgende week de uitwedstrijd tegen Merefeldia.