RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Succesvolle week voor RKSVN 2

Geplaatst op: 31-10-2019 - 1041 keer gelezen

Om 10.45 zondagochtend is RKSVN 2 weer bij elkaar voor de wedstrijd tegen Helden 4. Het extra uurtje nachtrust en de koude ochtendwind leveren frisse, uitgeslapen gezichten op. Jort H. ziet zijn goede spel van de afgelopen weken beloond met een basisplek in het 1e  en doet vandaag dus niet mee, maar dit gemis wordt weer opgevuld met de rentree van Dirk G. Leon en Dave sturen de mannen in een 4-4-2 formatie het veld op:

Doel: Paul
Achter: Miel, Ruud, Joost, Jop
Midden: Ton, Ivo, Brian, Sem
Voor: Tim, Huub
Reserve: Boy, Dirk, Jules

De opdracht vooraf was, zoals gebruikelijk sinds de laatste nederlaag, druk zetten op de tegenstander. Helaas werkte Helden daar niet aan mee. Zij blijken over behoorlijk voetballend vermogen te beschikken en spelen vrij eenvoudig onder deze druk uit. Sterker nog. We mogen van geluk spreken, dat we halverwege de 1e helft niet met 0-2 achter staan, want een tweetal grote kansen van Helden blijft onbenut. Gaandeweg de 1e helft begint de sterke conditie van ut twieëdje zich te manifesteren. Neer is nu veelvuldig aan de bal en Helden trekt zich  steeds meer terug, al blijven de, steeds sporadischer wordende, counters nog steeds gevaarlijk. Onze opkomende backs zorgen voor de nodige dreiging, maar een doelpunt wordt niet gemaakt.

Met 0-0 wordt de thee opgezocht. Sem mag het 1e versterken, waardoor Dirk zijn positie overneemt. Boy neemt de plaats in van Huub, die met de nodige pijntjes op de bank gaat zitten. Neer blijft ook in de 2e helft de bovenliggende partij, en krijgt steeds grotere kansen. Door goed druk zetten van Ivo caramboleert de bal uiteindelijk tegen de hand van de tegenstander, die daar toch duidelijk voordeel van had. En aangezien dit in de 16 gebeurde van de tegenstander kon de scheids niet anders dan een penalty geven. Deze wordt eenvoudig door Ruud binnengeschoten. 1-0. Het sein van Helden om meer naar voren te voetballen. Hierdoor ontstaat veel ruimte bij hen achterin, waar Neer, ondanks toch wel heel grote kansen, niet van weet te profiteren. Jules neemt nog de plek Miel over, die ook met de nodige pijntjes rondloopt. Dan nog een curieus moment. Na een slap schot van Neerse zijde, slaat de keeper van Helden zijn enkel om tijdens het klemvast pakken van die bal en ligt kermend van pijn op de grasmat. Wegens het ontbreken van een reserve-doelman blijft hij (heldhaftig/dwaas ?) toch op het veld staan en keept de wedstrijd uit. Veel zou hij niet meer in de problemen komen. Neer, daarentegen, krijgt het door het opportunistische spel van Helden nog erg lastig en het is voor de mensen langs de kant toch nog vaak billen knijpen. Zeker als de bal tijdens het achterin rondspelen, plots een vreemde stuiter maakt, terwijl de tegenstander druk op Ruud zet. Maar onze routinier lost dit rustig op en het team sleept uiteindelijk de drie zwaar bevochten punten binnen.

Op dinsdagsavond werd er, zoals dat gaat in het hedendaagse professionele voetbal, nog een wedstrijd gespeeld. Ditmaal voor de beker tegen Hebes 2. Hier komt geen uitgebreid verslag van. Volstaat om te zeggen, dat deze wedstrijd in 2-1 winst werd omgezet en Neer dus doorbekert.

Komende zondag is alweer de volgende wedstrijd. Weer tegen Hebes, maar dit keer tegen het 3e. De wedstrijd begint om 11.30 in Beegden.