RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


“Stroomschok” inleiding tot doelpuntrijk duel

Geplaatst op: 29-09-2014 - 643 keer gelezen

Op een zonovergoten Ligteveld mochten we we vandaag aantreden tegen BEVO.  De 1-0 nederlaag van verleden seizoen zat bij menigeen nog vers in het geheugen. Het veldoverwicht kon toentertijd niet omgezet worden in doelpunten en in het voetbal is het dan vaak zo, dat je uiteindelijk de deksel op je neus krijgt.

Vooraf aan de wedstrijd werd in de kleedkamer volop gesproken over de reactie die een Irene speler zou hebben gegeven n.a.v. het verslag van de wedstrijd tegen Irene. De Irene speler mist de complimenten in het verslag naar onze spits met de witte schoenen, het loopwonder met  het tikkie takkie voetbal. Misschien is deze opmerking de reden geweest dat er twijfel was of Ruud nu XXL of XL als maat in zijn broek heeft.  Over twijfel gesproken. John Bouten vroeg zich af of dat hij nieuwe keepersokken had gekregen  ….. na ongeveer 5 minuten kwam hij erachter dat zijn sokken “krangs-om” zaten .

Het goede weer zorgde voor veel belangstelling langs het veld en om klokslag 5 uur kon er afgetrapt worden.  Het werd al heel erg snel duidelijk wat onze intenties waren en binnen enkele minuten was de eerste grote kans al een feit. Het was Danny die vanuit het middenveld een diepe pass op Rob gaf en deze zag helaas zijn lob naast het doel verdwijnen. ….BEVO was gewaarschuwd. Nog geen 2 minuten later viel er een bal in onze eigen 16 meter die ogenschijnlijk makkelijk te pakken was. Niks bleek minder waar te zijn. Toen John de bal probeerde te “klemmen” leek het alsof er stroom op stond. Nogmaals probeerde hij de bal te pakken, maar ook dit keer glipte de bal weer uit zijn handen.  Bruce Grobbelaar (oud keeper van Liverpool) zou jaloers op hem zijn geweest. De spits van BEVO was er als de kippen bij, om dit kolderiek moment proberen om te zetten in een doelpunt. John gooide zich als een beer op de speler van BEVO en in een soort houdgreep, waar hij bij judo een ippon voor gekregen had, veroorzaakte hij een zeer terechte penalty. Helaas voor BEVO had de speler die de strafschop nam, het vizier niet op scherp staan. De “stroomschok” die John te verwerken kreeg, zorgde voor een goede impuls. Bij de eerste de beste aanval van ons werd volgens de scheidsrechter Danny onderuit gehaald in het strafschopgebied van BEVO. Een onterechte strafschop in vele hun ogen. Rich nam zijn sportieve plicht door de penalty naast het doel te schieten.

Het werd tijd voor doelpunten. Een goede aanval, met een mooi hakballetje van Rich op Erik , zorgde ervoor dat Erik vrij uit kon halen en zo de 1-0 stand op het scorebord kon brengen. De 2-0 volgde snel genoeg erna. Een goede voorzet van rechts werd door Maurice aan de 2e paal terug gekopt naar Rich, die mooi de bal met zijn hoofd binnenknikte. Het antwoord van BEVO liet niet lang op zich wachten. Goed doorzetten op rechts, met uiteindelijk een mooi bekeken lob balletje zorgde voor de 2-1. Nog voor de rust hadden we het verschil van 2 goal en weer bereikt. Danny was in staat om met zijn dikke teen nog een laatste zetje te geven aan de bal, hetgeen ervoor zorgde dat Maurice vrij voor de keeper kwam te staan. Deze schoot beheerst binnen en de 3-1 was een feit.

In de rust zoals gewoonlijk een donderspeech van Bas. Zoals alle goede coaches had hij slechts 5 minuten nodig om te zien wat er precies fout ging. Waar de meeste dachten dat we prima combinatie voetbal speelde, had Bas er toch een andere mening over en de nodige wissels werden uitgevoerd.

In de 2e helft zag je al snel dat het veldoverwicht alsmaar groter werd vanuit onze kant.  Een steekbal die achter leek te gaan, werd door Roger nog binnen gehouden en voor het doel getikt. De lichtvoetige speler op de witte schoenen, schoot als een haas uit de startblokken en gebruikte goed zijn lichaam om de 4-1 binnen te tikken. Een te korte terug speelbal van Rich, die normaal gesproken NOOIT fouten maakt, zorgde ervoor dat BEVO de 4-2 maakte. Foutjes als dit kunnen gebeuren, net zoals voor een leeg doel de bal over schieten. De 5-2 die volgde was een mooi bekeken lobbal van Maurice. Nadat Jos enkele keren al dichtbij was geweest om een doelpunt te maken, lukte het hem dan om de 6-2 te verzilveren. Het slotakkoord kwam op rekening van Maurice, hetgeen hem een mooie hattrick opleverde.

Een goede wedstrijd met dominant voetbal tegen een sportieve tegenstander. Een mooie 3e helft, waarbij de nodige rondjes werden gegeven vanwege verjaardagen en lekker “oajer wets getraevel” zorgde voor mooie zaterdagmiddag ……. En avond.

Auteur: Roger Saelmans
Opstelling: John B, Gerard, Koen, Erik, Jos, Roger, Maurice, Danny, Rob H, Rich, Maurice
Wissels: Ruud, Fons, Herman, Jeffrey
Eindstand: 7-2
Wedstrijd: RKSVN Veteranen – BEVO Veteranen.