RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Strijdend ten onder

Geplaatst op: 03-11-2022 - 951 keer gelezen

Door: Herman Korsten

De recordtemperaturen voor de tijd van het jaar zullen niet nodig zijn om het nodige vuur in het spel van de teams van vandaag te brengen. De eer voor de winnaar in het duel der oranjehemden is hoog. Egchel speelt in het paars maar is niet minder gemotiveerd daardoor. Met Fer en Ruud E. hebben we vandaag bekwame invallers en een plus is ook de rentree van Maurice V.

Leider Ruud heeft het vandaag helemaal alleen voor het zeggen en hij start met Dave op doel, Rens, Niels, Thijs en Ruud vormen een degelijke achterhoede, Joost, Ruud E. en Fer, zijn de schakels op het middenveld en voorin Thei, Maurice en Naard.

Reserves zijn Patrick en Tom, Peter assisteert scheidsrechter Leon van Egchel.

Van begin af aan zien we, zeker voor de neutrale kijker, een boeiende wedstrijd met al direct een 100% kans voor de gastheren, Neer met de schrik vrij. Dat vindt vrij snel de aanvallende mogelijkheden en Joost kan een halve kans niet tussen de palen mikken.

Nog voor er 10 minuten op het scorebord staan komt de 0-1 er na een goede aanval met Naard in de hoofdrol. Pijlsnel kan hij over links doorkomen en voorzetten. De keeper maakt een ongelukkige duik over de bal en daar staat Maurice en doet waarvoor hij in staat: intikken.

De aderlating is groot als Naard met een blessure er al vroeg af moet. Patrick valt voor hem in en krijgt de volgende kans als Fer, ook over links, goed terug legt. Echter het schot is te zwak om wat op te leveren. Ook zien we nog een scherpe hoekschop voor het Egchels doel door schieten. De duels zijn fel het aantal vrij trappen neemt toe. Egchel wordt nu sterker en oefent flinke druk uit. In de 19e minuut is het ook voor hen raak als vanaf links de voorzet bij de eerste paal mooi wordt binnengekopt. Dave en de mee springende Niels zijn kansloos. Neer moet nu opletten niet onder de voeten te worden gelopen. Dave ziet enkele “strepen” op zich af komen maar toont zijn kwaliteiten. Ook die vrije trap vanaf randje 16 net voor rust kan hij nog net tot hoekschop verwerken die verder niets oplevert.  

Na rust is Tom in het veld gekomen voor Thei. De eerste de beste kans is voor ons omdat iedere Egchelnaar de bal mist, helaas wordt ook Thijs verrast. Dan gaat het bliksemsnel na Neers balverlies op het middenveld en is de rechterspits niet meer de houden. Vrij voor Dave maakt hij het buitenkantje rechtervoet fraai af.

Met de 2-1 voorsprong krijgt Egchel een strijdplan in de schoot geworpen dat bij hun past. Vanuit de verdediging loeren op de kansen. Fer komt weer eens goed door over links en zijn voorzet verrast iedereen, inclusief Patrick. Het combineren gaat prima maar tot we de muur bereiken. Egchel komt er af en toe goed uit en zo blijven we aan elkaar gewaagd. Patrick moet helaas uitvallen en Thei valt weer in. Het is nog 12 minuten te spelen en het lukt ons niet een doorbraak te forceren. En het gevaar loert aan de andere kant. Wederom wordt de snelle rechtsbuiten gelanceerd en heeft eerst Rens en vervolgens Dave, het nakijken: 3-1. Neer zet nu alles op alles en de duels worden nog wat intensiever.

Ondertussen is de zon achter de horizon gezakt en worden er enkele lampen ontstoken. Dit brengt echter voor ons echter niet “het licht”. Egchel metselt het dicht en tegen de overmacht in hun strafschopgebied zijn we niet op gewassen. Nog wat opwinding over een buitenspelgeval toont onze frustratie over de naderende nederlaag. Als we ook nog ontsnappen aan de 4-1 is het duidelijk dat we verdient verloren hebben ondanks de inzet.

Volgende keer beter!