RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Strijd, een comeback en 0-1 winst

Geplaatst op: 06-11-2018 - 618 keer gelezen

Vandaag de eerste lichtwedstrijd van het seizoen en wel tegen RKMSV. Onze laatste overwinning in Meijel dateert alweer van 18 april 2015 waarna 3 duidelijke nederlagen ons ten deel vielen. Vandaag treffen we zoals verwacht een pittige tegenstander maar we zijn niet van plan weer het schip in te gaan. En Jos is terug!

Het leiderstrio Bas en Ruud kunnen vandaag een beroep op een goed gevulde reservebank, onze invallers hebben een vrije zaterdag. Er wordt als volgt gestart: 

Doel: Dave.
Achter: Marcel, Niels, Rob, Erik.
Midden: Thei, Jos, Joost.
Voor: Maurice, Patrick en Henk.
Reserves: Ruud, Danny, Fons, Jan, John.
Assistent-scheidsrechter: Peter.

Beide ploegen beginnen aftastend met respect voor elkaar. Het lijkt wel of we het initiatief “krijgen” omdat RKMSV zich op eigen helft houdt. Het rondspelen achterin levert wat aanvalsopzetten op maar op eigen helft weet Meijel alles te onderscheppen. Hun plan om direct om te schakelen en met lange ballen de snelle mannen voorin te bedienen werkt niet omdat onze verdediging vandaag erg stabiel opereert. Helaas einde wedstrijd voor Patrick al na 7 minuten wegens een blessure. Danny vervangt hem en valt gemotiveerd in. Veel strijd op het middenveld en een hoog tempo zorgen ook voor de nodige onzorgvuldigheid en balwissels. Het is een boeiend kijkspel. Onze opbouw is het beste verzorgd en onze druk loopt op. De keeper heeft al een keer geluk met een terug-kopbal van een eigen speler waarvan we niet profiteren. Vooral over de vleugels ontstaan lopen goede combinaties. De niet fitte Maurice stelt zijn wissel voortdurend uit. Maar goed ook, want zijn prima voorzet kan door Danny binnen gegleden worden maar gaat helaas via de paal weer het veld in. We putten hier veel vertrouwen uit en dwingen de openingstreffer even later toch af. In de 26e minuut sluit Joost een korte rush af vanaf links met een lage bal voor doel en zowel Maurice als Jos staan perfect gepositioneerd. Het is Jos, die zijn rentree en goede partij bekroond met de verdiende 0-1. Hét sein voor RKMSV om dit recht te trekken en uit hun schulp te kruipen. Dit levert twee goede kansen op uit hoge ballen maar een kopbal verdwijnt langs ons doel en de andere wordt buiten bereik van Dave van de doellijn afgehaald.

Na rust zijn Erik en Marcel in de kleedkamer gebleven en Ruud en Jan nemen de backposities van hun over. RKMSV wil de achterstand snel wegwerken en we zien een enorme pegel net overvliegen. We krijgen wat meer ruimte en pakken het initiatief weer op. Een zelfde beeld als de eerste helft met wat kansjes voor de ijverige Danny maar met wat minder geluk vandaag. Na een kwartier verlaat Maurice toch het veld en de fitte John is zijn vervanger. Henk krijgt ook mogelijkheden maar die schoten kunnen de Meijelse keeper niet bang maken. Met nog 10 minuten te spelen een gevaarlijke actie voor ons doel maar Dave kan ter nauwe nood tot hoekschop verwerken. Het zal de laatste stuitrekking zijn van onze tegenstander. We kunnen het nog definitief beslissen als Danny wordt gevloerd binnen de 16 meter. De goed leidende scheidsrechter twijfelt niet en legt de bal resoluut op de stip. Medisch wonder Henk gaat voor zijn 75e penalty uit zijn lange carrière en schiet beheerst in de rechterbenedenhoek. De keeper heeft zich echter voorgenomen dat één tegentreffer voldoende is vandaag en voorkomt met een goede redding de 0-2.  Jammer, maar de punten zijn voor ons!

Dikverdiende overwinning en leider Ruud spreekt in de persconferentie zelfs van de beste wedstrijd van dit jaar en dat wil wat zeggen. Er is in ieder geval veel vertrouwen voor de komende zware wedstrijden tegen Egchel en het onbekende en goed presterende Reuver.