RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Storm Sepp op komst?

Geplaatst op: 09-03-2020 - 824 keer gelezen

Door: Nina Lijssen

Omdat onze trouwe verslaggeefster Eva Custers afwezig was bij de wedstrijd, mag ik eens een poging doen voor een uitgebreid verslag van deze prachtige zondagochtend op 8 maart.

Na weken niet te hebben getraind op het veld en dus heel veel uitslaapzondagen, mogen we eindelijk weer de wei in (zo zou Eva het namelijk zeggen).  Het zonnetje schijnt als we bij Sjaen verzamelen en wereldnieuws; iedereen is op tijd… We zijn er klaar voor. Met 14 speelsters vertrekken we met veel enthousiasme naar Baarlo oftewel Boalder! In Baarlo aangekomen zijn we wel een beetje aan de late kant, dus het wordt maar een korte warming up... Om 10.00 uur willen we beginnen met de wedstrijd. In Baarlo zijn ze even vergeten dat je bij voetballen een bal nodig hebt… Iets later dan 10.00 uur kunnen we dan toch eindelijk beginnen.

Iedereen begint de wedstrijd erg fanatiek en we zijn sterk, want na storm Ciara, Dennis en Ellen willen we geen storm Sepp krijgen (storm Tjeu konden we niet krijgen want die was hard bezig met verbouwen).  De eerste grote kans voor ons komt door een prachtige voorzet van Robin; recht in de voeten van Demi, die de bal er in 1x in wil tikken. Helaas vliegt de bal hoog over de goal. We zullen maar zeggen dat dit kwam door het niet-trainen… Gelukkig voor ons maakt Demi dit daarna erg snel goed, want niet veel later krijgt ze weer de bal en deze belandt, gelukkig voor ons, wel tussen de palen. 0-1 voor ons dus! Deze goal geeft ons weer frisse energie, want met 0-1 zijn we er nog lang niet. Het spel gaat inmiddels gelijk op, ook de dames van Baarlo worden sterker en zijn gedreven om te winnen. Ze komen steeds meer op onze helft voetballen. Onze vaste laatste ‘man’ Suus kan vandaag niet meedoen, maar gelukkig is Luka herstelt van haar blessure en vervangt ze de plek van Suus.

Samen met de verdediging Sien en Anora houdt ze veel tegen zodat Baarlo bijna niet in ons 16-meter-gebied kan komen. Na lange tijd lukt het Baarlo toch om een voorzet te geven. Ik (Nina) wil die bal wegschieten maar raak hem helemaal verkeerd… Daar gaat de bal dan; richting ons eigen doel!! Gelukkig voor mij ging die net langs, maar dat was toch even schrikken. Ook hier zullen we maar zeggen dat dit komt door het zo lang niet trainen op het veld…

Eindelijk rust met een 0-1 stand. In de rust krijgen we nog wat positieve feedback van Sepp en lekkere ranja! Met frisse energie beginnen we weer aan de wedstrijd. Eenmaal op het veld aangekomen is daar onze trouwe supporter Onno, oftewel Nono. Hij heeft Will meegenomen, des te meer reden voor ons om te laten zien dat wij van Baarlo gaan winnen!! Baarlo heeft de strijd nog niet opgegeven want ze beginnen de tweede helft erg sterk, de bal is veel aan onze kant van het veld en Brynja heeft ineens meer te doen.. . De grootste kans van de tweede helft is voor Roos. Ze krijgt de bal voor en schiet vanuit net buiten de 16 meter op de goal, de bal gaat al over de keepster die hem niet zag aankomen… Maar helaas voor ons staat er nog een goede verdedigster van Baarlo, die deze bal er toch nog uit weet te koppen. De laatste 10 minuten weet Baarlo het nog spannend te maken voor ons. Ze krijgen maar liefst 5 corners achter elkaar!! Gelukkig weten we alle corners tegen te houden en uiteindelijk ook een corner aan de andere kant te krijgen. De laatste minuten van de wedstrijd zijn aangebroken. Sepp wil dat Demi met de bal in de hoek gaat pingelen om tijd te rekken (zoiets wat professionele voetballers doen, helaas voor Sepp zijn wij geen professionele voetballers dus Demi geeft de corner mooi voor de goal). Op de bank weten ze al dat de tijd om is, maar de scheids besluit om toch pas 5 minuten later af te fluiten… Maar we hebben de winst te pakken! Het fluitje gaat en het is Baarlo niet meer gelukt om te scoren. Met 0-1 winst en dus 3 punten vertrekken we weer naar Neer. We behouden de 4e plek en maken ons klaar voor de wedstrijd van volgende week tegen MVC’19 VR2.