RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Stoptober voor Veteranen??(Danny!!)

Geplaatst op: 09-10-2018 - 728 keer gelezen

Door: Marcel Wellmans

Vandaag spelen we niet tegen SVC 2000 (afgelast) maar tegen de veteranen van  Wittenhorst. Voor de wedstrijd is er lichte paniek want met hoeveel spelers kunnen we vandaag vertrekken naar Wittenhorst waar we op kunstgras zullen moeten spelen. Welgeteld 11 spelers zijn er vandaag die een lekker potje willen ballen. Wim (nog geblesseerd) en Marcel (ziek) gaan mee als supporters. Fer heeft zich beschikbaar gesteld als de 11de man.

Aangekomen in Wittenhorst maakt Bas de opstelling bekend.

Doel: Dave  Achterin: Rick, John, Theo en Ruud.
Midden: Joost, Maurice, Fer.
Voorin: Fons, Patrick en Danny.
Reserves: GEEN
Scheidsrechter Piet en grensrechter: Bas

Voordat we het kunstgras opgaan, komen we nog een team tegen van de veteranen van Wittenhorst tegen waarvan een van de spelers roept “maak ze maar in vandaag want die van ons willen altijd winnen’’. Als aanvoerder John de tos wint pakt hij eigenlijk de verkeerde helft want de zon staat nog hoog aan de hemel zodat Bas met vlaggen en Ruud als linksback steeds last hebben van de zon.

We starten zeer behoudend en laten Wittenhorst veelal aan de bal. De spits, nummer 9 blijkt een goede speler die steeds uit de rug van Rick en John komt om de bal te kaatsen naar opkomende middenvelders. Maar we houden ons doel schoon. Na 9 minuten op eigen helft te hebben gevoetbald wordt Joost op snelheid gelanceerd en hij blijft rustig en lepelt de bal in het netje. 0-1 voor RKSVN. Wittenhorst snapt er niets van, hoe kan dit nu. Maar 4 minuten later wordt Ruud omspeeld en de rechterspits legt de bal vanaf de cornerlijn op de 5 meter waar de spits in komt en de bal via Rick onhoudbaar voor Dave in het doel verdwijnt. 1-1

Dan de 14de minuut de mooiste aanval van RKSVN steekbal van Maurice op Fer die de bal direct overplaatst naar de andere zijde naar Danny. Deze haalt uit binnen de 5 meter en we denken dat we weer voorstaan, maar nee het was in het zijnet Danny. We spelen iets meer vooruit met als gevolg dat er weer een pass komt op Danny maar nu raakt hij de paal.

In de 30ste minuut zetten we maar weer eens een aanval op maar nu is er balverlies en dat blijkt dodelijk te zijn. Rick was ingeschoven en dus uit positie, de spits heeft de bal en kapt en draait zodat de bal voor zijn rechtervoet komt te liggen en haalt dan uit. John kan de bal niet genoeg blokken en de bal gaat met een boog over Dave heen. 2-1 Wittenhorst.

In de rust zijn we van mening dat we tegen 2 ongelukkige doelpunten zijn aangelopen en dat als we de kansen hadden benut toch voor hadden moeten staan. Er zijn geen positiewisselingen in de rust en we gaan in dezelfde opstelling verder. De 2de helft begint hectisch de tegenstander heeft meerdere spelers gewisseld vooral op het middenveld en voorin en na 2minuten komt er een steekbal op de nieuwe rechtsbuiten, buitenspel? Bas vlagt niet en John en Rick denken aan buitenspel en kijken naar Bas, maar de speler schuift de bal naast Dave in het doel 3-1 achter. Twee minuten later komt Patrick aan de bal en knalt de bal hard binnen. Het staat weer 3-2

Bij de volgende aanval van Wittenhorst weer 2 minuten later, onderschept Dave maar hij wil de bal uittrappen over de rechtsbuiten, deze vangt de bal met de borst op en de verdediging van ons wordt uitgespeeld en weer staan we met 2 doelpunten verschil achter 4-2. Joost zorgt in de 18de minuut van de 2de helft voor 4-3 en schrijft weer een doelpunt bij op de topscoorders lijst van RKSVN. Wat volgt is dat wij alle risico’s nemen om er 4-4 van te maken een voorzet van Maurice op Danny die de bal in een keer op de slof neemt maar net naast schiet. Gevaarlijke corners van Fons die net verkeerd vallen maar de gelijkmaker valt niet integendeel 5 minuten later in de 25 minuut na rust valt de 5-3 voor de tegenstander. Danny krijgt hierna nog een kans maar nu ligt de keeper in de weg. In de laatste minuut schiet Patrick de bal nog net over doel. De stand blijft 5-3 in het voordeel van Wittenhorst.

Na de wedstrijd neemt Danny alle schuld op zich en verklaart dat hij 5 keer binnen de 5 meter is geweest en daarbij niet succesvol is geweest. Ja Dan, STOPTOBER.

Volgende week Maasgouw thuis en daarna Oktoberfest, dan hopelijk geen, STOPT …. OBER