RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Start seizoen RKVN 5

Geplaatst op: 26-09-2022 - 728 keer gelezen

Na het afscheid van enkele spelers verleden jaar, heeft ut vijfde zich dit jaar verstrekt met reeds bekende vervangers Loy Winkelmolen, Dave Michels, Pim Franssen en Mathijs Peulen. Als laatste is ook nog Dominique Gilissen toegevoegd. Een in Haelen woonachtige Maastrichtenaar, die een verleden kent bij MVV, en zich ook nog de zoon van de bekende volkszanger Jerome Gelissen mag noemen! Als dat niet garant staat voor succes?!

Enkele weken geleden werd het nieuwe seizoen officieel geopend met het inmiddels bekende ‘lager-elftal toernooi’ (erg goed initiatief!). RKSVN 5 startte de eerste wedstrijd tegen RKSVN 6 voortvarend. Met redelijk goed combinatievoetbal werd de tegenstander vrij snel naar achteren gedreven. Met een doelpunt van Noud Wassenberg van ca. 45 (!) meter werd de wedstrijd winnend afgesloten (eindstand: 1-4). In de tweede partij moest het opgenomen worden tegen het jeugdige en beweeglijke RKSVN 3. Op papier niet eenvoudig aangezien zij de winnaar van afgelopen jaar op 1-1 konden houden. Desondanks leek de start van deze wedstrijd een kopie van voorgaande week, een sterk aanvallend en combinerend RKSVN 5. Het goede spel werd dan ook vrij snel omgezet in enkele doelpunten. Helaas kon dit niet volgehouden worden en kwam het team van Patrick Borgers terug in de wedstrijd. Schreeuwen, vloeken, naar elkaar wijzen was het gevolg. Gelukkig kan op deze momenten ut vijfde dit jaar dan gebruik maken van ‘good old Dave Michels’. Traag, iets gezet, geen kruisbanden, en met maar 1,5 hamstring zette hij het in de tweede helft weer helemaal op de rit. Hij liet de gestopte Eric Houben en Bart Wulms meteen weten dat ze niet gemist werden. Godsamme wat is die man goed. Kans op kans voor RKSVN 5 tot gevolg. Dat de eindstand bleef steken op 5-3 was een wonder. Ut vijfde mocht zich na 2 wedstrijd al toernooiwinnaar noemen, en kan uitkijken naar 150euro prijzengeld! (Deze wordt 02 oktober in de kantine uitgekeerd!).

Na weken oefenen, en een goed gevulde prijzenkast werd met vertrouwen gestart tegen Helden 6. Ruimschoots op tijd werd het veld betreed om te starten met de warming up. Deze bestond uit stilstaand beoordelen van de tegenstander, en uitrusten van de avond ervoor. Zonder verder bewogen te hebben werd de wedstrijd gestart. Vaste doelman Jolle was afwezig, hij moest namelijk een mannenweekend bijwonen. Gilissen jr. lag ergens in het Zuiden aan een zwembad, en Nikki was geblesseerd. Helaas (?) was ook nieuweling, en 2e doelman Pim nog geblesseerd en moest noodgedwongen Roel onder de lat plaatsnemen. Gelukkig kon trainer Thijs verder wel nog rekenen op vaste vervanger Goof. Het eerste kwartier kon de verdediging van Helden de 2 spitsen van Neer (Loy en Lars S.) niet bijbenen. Een tikkeltje geflatteerd stond RKSVN 5 al vrij snel voor met 0-3. Verder verloop was op en neer gaand, met een Neer dat toch wat sterker was, en de kansen vaker benutte dan de tegenstander. Eindstand 5-9. Doelpunten. Loy (4), Lars S. (2), Mathijs (2), Goof. Al met al geen goede wedstrijd, maar wel een goed resultaat.