RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Start met 7-klapper

Geplaatst op: 10-09-2018 - 838 keer gelezen

Na twee weekenden uitval van wedstrijden, vandaag de eerste krachtmeting. We steken de Maas over naar Beesel. Het scorebord vertoont al de stand 0-2. Dit zal slechts 5 minuten van toepassing zijn.

Leider Bas is alleen vandaag en start met de volgende opstelling: Dave, Marcel, Henk, Niels, Ruud, Joost, Naard, Roger, Maurice, Patrick, Thei. Reserves: Fons, Stefan en Danny.
Assistent-scheidsrechter: Danny (Stefan) en Dave.

Het is een eenzijdige wedstrijd waarbij het krachtverschil te groot is. De Bieslomannen, in het geel, hebben hun handen vol en lopen vooral achter de oranjehemden aan. Met name de snelheid van Joost en Naard zorgt steeds voor groot gevaar. Tot de 15e minuut blijft het 0-0 ondanks goede kansen voor Thei en Naard en een paar goede kopstoten van Niels en Patrick. De keeper is de belangrijkste hindernis. Mooie acties, 2x over de rechtervleugel door Joost, afgerond door Patrick en Maurice en eenmaal over links via Naard en afgerond door Joost, zorgen voor de terechte tussenstand van 0-3.  Nog voor rust wordt het 0-4 door Maurice die een penalty benut. Even daarvoor is Danny, net ingevallen voor Niels, in de zestien neergelegd.

Na de thee komt Fons binnen de lijnen, Stefan ruilt met Dave en ook Niels is weer opgelapt. Henk en Marcel krijgen rust. De zelfde overmacht, maar het spel is minder overtuigend. Het is te druk voorin en dat leidt tot overdreven combinaties die door Beesel gemakkelijk doorzien en verdedigd kunnen worden. Uw verslaggever is nog onderweg als Danny de score heeft verhoogd tot 0-5. De 0-6, uiteindelijk binnengeschoten door Niels, komt tot  stand uit een wél gelukte tikkie-takkie actie binnen de zestien, waarbij Bieslo alleen maar kan toekijken. Verder zien we goede kansen, zoals voor Danny maar koppen is niet zijn sterkste punt. Patrick en Maurice raken nog de paal.

Bieslo blijft moedig strijden maar Stefan ligt tweemaal goed in de weg voor de alleen voor hem opduikende spitsen en heeft eenmaal geluk dat de bal langs gaat. Het blijft zo bij enkele schermutselingen op onze helft maar de ere-treffer valt niet. Het slotakkoord is voor Naard die al eerder op de kruising mikte maar nu voldoende curve meegeeft: 0-7.

Al met al een goede start waarbij aardige acties te zien waren maar gelet op de vele kansen en het krachtverschil waren dubbele cijfers zeker mogelijk geweest.