RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Spits Richard Noblesse kijkt in glazen bol

Geplaatst op: 03-05-2016 - 750 keer gelezen

Vandaag 30 april 2016 maar weer eens een verslag van de RKSVN veteranen op veler verzoek van de supporters en de Veteranen zelf. De verslaggever heeft het niet gemakkelijk vandaag hij moet buiten het verslag bij afwezigheid van de medeleiders ( Harry familiedag, Pierre nog herstellende) de waterzak vullen, de beurzen bij elkaar verzamelen de opstelling maken en tevens tegenstander Wittenhorst ontvangen. Bij het ballen pompen krijgt hij hulp van assistent grensrechter Peter C. en de thee is al gezet door John T. Dus alleen de opstelling nog en dat is nadat we vorige week de wedstrijd tegen Echgel hebben moeten afzeggen vanwege te weinig spelers vandaag toch weer een hele klus. Wittenhorst blijkt met een vrij jong team naar Neer te zijn vertrokken en wij zijn vandaag met liefst 16 veteranen aanwezig. Bas vraagt dus voor begrip van de spelers en ontvangt deze uiteraard van alle aanwezigen.

We starten met: Achter: Jeffrey, Rob G. , Ruud B., Niels v/d B., Erik T.,
Middenveld: Theo ad B., John T., Henk T.,
Voor: Maurice V., Ruud v. S., Fons K.
Reserves. Gerard v/d S., Jos S., Richard N., Danny J., Joost D.
Scheidsrechter voor vandaag De Kapper (William aanstaande Opa v H.)
Assistent: Peter C.

17.00 uur de wedstrijd kan beginnen op het hoofdterrein vanwege het federatiefeest van de Bussen Schutten a.s. zondag. Wittenhorst krijgt de aftrap van de scheidsrechter van vandaag en ze beginnen met rustig de bal rond te spelen. Het eerste wat opvalt, is dat ze ons zand in de ogen willen strooien door met twee rugnummers 2 te spelen en een van deze nummers 2 blijkt een kilometervreter te zijn op het middenveld. Maar wij hebben ex wielrenner Theo a/d B. die hem letterlijk overal volgt en hem geen seconde uit het oog verliest. De keeper van Wittenhorst heeft zich net zoals ons, een blauw tenue aangetrokken en probeert daarmee ons hoogstwaarschijnlijk ook zand in de ogen te strooien. Zodra wij in balbezit komen blijkt dat ook wij aardig op balbezit kunnen spelen. Maurice V. rent zich een slag in de rondte om hun ombouw zoveel mogelijk te storen. Komen wij in balbezit dan kunnen we veelvuldig langs de zijkanten doorkomen via Erik T. en aan de andere kant via Ruud B. De spits van Wittenhorst blijkt niet zo’n loper te zijn en Niels v/d B en Rob G. kunnen vaak mee inschuiven naar voren. Niels komt op een gegeven moment net een teenlengte te kort om door te kunnen breken en te scoren. Wittenhorst maakt het spel maar wij blijven goed in de positie voetballen in elke linie, wat er voor zorgt dat er weinig kansen gecreëerd worden. Welgeteld een kans voor hen en plots ook voor onze opkomende Ruud B. die aan de rechterkant doorbreekt met een geweldige sprint en schuin voor het doel vol uithaalt. Wat volgt is helaas geen doelpunt maar een hamstringblessure voor Ruud. Gerard v/d S, komt het veld in voor Ruud B, en neemt de positie van hem over. Jos S. en Joost D. zitten gezamenlijk naast de dug-out op het bankje te keuvelen en wachten rustig af tot ze moeten invallen in de 2de helft samen met Danny J. en Richard N.

De uitstekende leidende scheidsrechter fluit voor de rust en iedereen gaat richting kleedlokaal behalve de spelers die moeten invallen. Jos en Joost lopen zich warm voor de 2de helft en Danny gaat mee naar binnen om te vertellen dat hij het nog te koud vind om te voetballen en laat Maurice V, nog een tijdje meespelen.

Maar waar is Richard? Hij staat een praatje te maken met de in blauw geklede keeper van Wittenhorst. Richard deelt hem mede dat hij toch wel een erg rustige 1ste helft achter de rug heeft maar dat dit wel zeer zeker zal veranderen in de 2de helft. Niels wisselt voor Jos en John T. gaat op linksback spelen, Joost komt voor Fons en Richard neemt de spitspositie over van Ruud v.S. Bas zegt dat er ondanks het vele balbezit van Wittenhorst veel ruimte tussen de achterhoede en hun keeper ligt en dat we deze kunnen benutten.

De aftrap is nu aan ons en Jos maakt zijn eerste balcontact, hij verstuurt een splijtende dieptepass naar zijn bankmaatje Joost die op volle snelheid vanaf de aftrap naar voren is gerend hij komt vrij voor de keeper en schuift de bal in de lange hoek in het doel. Beiden met hun eerste balcontact was dit doorgesproken en wist goeroe Richard van hun plannetje? In ieder geval de snelste goal in de 2de helft in het bestaan van de veteranen. De supporters waren nog aan het kijken wie er allemaal gewisseld waren en het stond al 1-0 voor ons. WIttenhorst geeft na deze domper zeker niet op en blijft goed voetbal spelen. Bij de corners van hun kant blijkt dat ze ook gevaarlijke koppers in het elftal hebben maar Jeffrey laat zich vandaag niet verassen en onze verdediging staat goed. Maar wij krijgen nu de ruimte om snel het middenveld over te slaan en weten onze spitsen te bereiken, bij een van onze aanvallen krijgt Maurice V de bal voor de voeten en rond beheerst af. Het staat nu 2-0 en Danny vind het tijd om in te vallen en neemt de plaats in van de moegestreden Maurice V, Nog steeds geeft Wittenhorst zich niet gewonnen en er volgen enkele wisselingen binnen hun team de keeper gaat voetballen en een speler neemt zijn positie over in het doel. Theo moet even zijn tegenstander nr 2 laten gaan omdat deze de benen heeft genomen richting kleedlokaal. Theo heeft hem de hele wedstrijd gevolgd zou hij hem nu ook volgen richting wc vragen wij ons langs de kant af. Even later is hij weer terug en onze ex wielrenner, die de volgende keer voetbalschoenen met klittenband introduceert pakt zijn taak weer op. Richard doet eerst nog enkele gymnastiek oefeningen op het veld voordat hij op een mooi steekballetje van Gerard gevaarlijk wordt. Maar de ingevallen doelman laat zich niet verassen. Danny is nog enkele keren gevaarlijk maar heeft het vizier niet op scherp staan vandaag. Ondanks de druk van Wittenhorst houden we met zijn allen stand en blijft het vandaag 2-0 voor ons. De scheidrechter William fluit voor het einde van de wedstrijd.

We hebben vandaag als team gespeeld met zijn allen en dat beloofd wat voor de volgende keer tegen het toch altijd sterke SVC 2000 Richard geeft de keeper een hand en zegt hem nog even dat zijn voorspelling stand heeft gehouden en de tegenstander geeft de goeroe gelijk. Nu nog ervoor zorgen dat we de kleedlokalen gepoetst krijgen want Jack Claessen is er niet i.v.m. ziekte en wij Veteranen wensen hem spoedige beterschap toe.