RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Spanning stijgt bij RKSVN 2

Geplaatst op: 28-09-2015 - 584 keer gelezen

Ook de 3de competitiewedstrijd is door RKSVN 2 gewonnen. In Maasbracht werd het pas laat 0-1 tegen het 2de van fusieclub MBC’13. De Neerse ploeg begint langzaam titelaspiraties te krijgen en dat leidt ertoe dat de spanning stijgt… en de kansen gemist worden. De verdediging hield echter weer de 0 en gaf de eigen aanval zo een subtiel lesje in koelbloedigheid.

Met Roel Derks, Erwin Suntjens en Tim Verheijden in de voorhoede trok RKSVN 2 direct ten strijde. In het eerste halfuur werden talloze goede kansen gecreëerd, maar de bal wilde er maar niet in. Soms was dat pure pech (zoals bij de prachtige kopbal van Roel); vaker was dat echter te wijten aan slordigheid of een gebrek aan scherpte. MBC gaf op het middenveld weinig ruimte weg, dus was er voor onze topscoorder Ivo Martens dit keer geen kans om de impasse te doorbreken. Dat kwam Ivo overigens duur te staan, want hij verloor daarmee een weddenschap van enkele honderden euro’s. Eethuis Aly is naar verluidt het eerste slachtoffer van Ivo’s geldgebrek. Reken je niet te vroeg rijk dus.

Inderdaad, ondertussen kwam MBC beter in de wedstrijd en toonde de ploeg zich aanvallend gevaarlijk met enkele goede spelers. Tot grote kansen kwam het echter bijna niet, daar de achterste linie vandaag opvallend koelbloedig opereerde. Doelman Pim had het teamuitje bij Sjaen voor het grootste gedeelte aan zich voorbij laten gaan en kon zodoende wakker reageren op een aantal schoten en voorzetten. Meestal kwam het niet eens zover, want ook de verdedigers waren paraat. De buitenspelval functioneerde en anders wel de (omstreden) achterbalval of de klassieke wegwerkbal. Rick, Stefan, Jack en Geert kunnen allen terugkijken op een prima pot.

In de tweede helft werden ze bij RKSVN 2 toch nog wat zenuwachtiger. MBC bleef aandringen en zette goed druk op de achterste linie. Die bleef echter net zo koelbloedig als in de eerste helft. Invallers Sep Wassenberg (paar kansjes… waar blijft die beloofde goal?), Yorrick Nijssen (mooie vrije trap!) en Loek Theelen (leuke combinaties op het middenveld) brachten frisse energie, maar de echte doorbraak kwam van A-junior Emiel Beurskens. Emiel was zaterdag speciaal gescout door de voltallige technische staf. Met succes. De klok tikte weg, de zenuwen namen toe… Maar in de allerlaatste minuut brak Emiel andermaal door. En werd gevloerd. Penalty. Ook Yorrick toonde zich koelbloedig en schoot beheerst in: 0-1. Kreten van opluchting en blijdschap galmden na over de A2.

Volgende week thuis tegen HEBES 2 (6 punten uit 2). RKSVN 2 gaat nu aan kop, maar volgende week is de eerste echte testcase. De spanning stijgt… en het aantal benutte kansen hopelijk ook!