RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Spanning stijgt, RKSVN 2 doet goede zaken

Geplaatst op: 08-04-2019 - 929 keer gelezen

De spanning in de 5e reserveklasse stijgt tot ongekende hoogte. Vorige week nog liep RKSVN 2 serieuze schade op tegen angstgegner Roggel 3: na 2 keer op achterstand te komen, bleef de stand uiteindelijk steken op 2-2. Schrale troost was dat concurrent Irene 4 bij Egchel 2 verloor (2-1), maar de andere concurrent Panningen 3 won wel: 0-2 bij Helden 5. Deze week mocht RKSVN geen misstap maken en dat deed het dan ook niet: 2-0 winst thuis tegen FCV-Venlo 3. Ditmaal verloren zelfs beide concurrenten: Irene met 3-2 bij Kessel 2 en Panningen ging met 3-0 het schip in bij datzelfde Egchel.

Eerst maar even die wedstrijd tegen Roggel. Na 5 winstpartijen op rij, eindigt hier onze zegereeks. Het is een lastige eerste helft, geen goede, met kansen over en weer. Maar dat Roggel het betere van het spel heeft, is niks te veel gezegd. Het lijkt wel alsof er bij de nummer 7 van de competitie extra krachten vrijkomen tegen buurdorp Neer. Vlak voor rust begaat Rick een stommiteit en krijgt Roggel een penalty: 1-0. We komen na de rust terug: Tim Verheijden maakt 1-1. Detail: de hele familie Winkelmolen staat langs de zijlijn en juicht in principe voor beide teams. Bart scoort! Maar helaas voor ons, wel voor Roggel: 2-1 (eigen doelpunt). Ook daarvan komen we terug. Tim legt aan op Jos Frenken: 2-2! De laatste 20 minuten is het eenrichtingsverkeer. Joost slalomt door de verdediging, Roel schiet op het doel en Ruud legt nog maar eens aan voor een vrije trap. Hij gaat er niet meer in. Eindstand: 2-2. Duur puntverlies, maar tenminste wel een punt. Het is een terechte uitslag.

Deze week gaat het de eerste helft beter. Al snel krijgen we kansen tegen Venlo 3, maar de bal wil er nog niet in. Spits Gerald creëert veel kansen, maar legt nu keurig af op Martijn van den Berken: die maakt 1-0! Rick krijgt vandaag de kans zich te revancheren en dat doet hij met verve. Hij schiet op de doelman, die laat los en Gerald krijgt een uitgelezen kans: helaas over. Maar Rick blijft ervoor werken en bedient Tim, die de bal doorspeelt op de opgekomen Joost Gorissen. Die maakt het keurig af: 2-0. Voor rust zijn er meer kansen om de score verder uit te bouwen. Met als grootste kans: Ivo wordt geduwd in kansrijke positie en RKSVN krijgt de penalty. Roel mist ‘m echter. In de tweede helft verzuimen we alsnog uit te lopen. Het spel wordt beduidend minder. Bart krijgt nog een kans ‘die had moeten zitten’, maar kopt de bal er niet in. Venlo krijgt kansen, Paul houdt gelukkig de 0. Einde; deze helft maar snel vergeten. Het beste nieuws komt uit Egchel: Panningen verliest er met 3-0!

RKSVN 2 staat er met 28 uit 12 nu het beste voor. Men staat nog 2de, maar heeft 3 verliespunten minder dan Panningen (31 uit 14). Om de koploper echt in te halen zullen in de 2 komende wedstrijden tegen nummer 3 Irene (27 uit 13) minimaal 4 punten moeten worden gepakt. Op zondag 14 april spelen we uit tegen Irene, op 28 april zullen we ze ontvangen. Daarna wachten ook nog moeilijke ontmoetingen tegen Helden thuis, Egchel uit (!) en Maasbree thuis, alvorens de topper tegen Panningen en de derby tegen Kessel op het programma staan. Het worden spannende weken…