RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Spanning of brandj, de bel zeen heit inne handj

Geplaatst op: 02-03-2015 - 556 keer gelezen

We zijn weer begonnen! Afgelastingen tegen Mierlo-Hout en Meterik stelde de start na de zachte winter nog even uit. De wedstrijd van vandaag samengevat: Grabbelende Vorst, ook coördinatieproblemen bij spelers én scheids, traag internet op Brumholt, twee telefoontjes, te veel over rechts en een terechte 5-3 overwinning.      

Pierre en Har komen met de volgende spelers:
Opstelling:  John B.,Gerard, Rob G., Niels, Maurice, John T., Roger,  Erik, Joost, Rich, Ruud.
Reserves: Jeffrey, Fons, Coen
Scheidsrechter: Pascal met assistenten Fons en Frank.

De ons onbekende tegenstander, EWC’39 uit Well, is al in actie geweest in 2015 en dat is bij de eerste schermutselingen duidelijk te zien. De lichte druk is al direct in de eerste minuut fataal voor onze sluitpost. Hij wil de opgeraapte bal uit de hand wegtrappen maar raakt daarbij de rug van de weglopende tegenstander die zich omdraait en ziet hoe de bal met een boog weer veilig in John’s handen terug zal vallen. Maar die is alleen nog maar gewend om zijn Kwiebus-scepter (of hoe dat ding heet) vast te pakken. Hij grabbelt en grabbelt en eenmaal aan de grond hoeft de alerte Well-spits er maar een tikje tegen te geven en staan we met  0-1 achter. Een luid gevloek klinkt over het Ligteveld.

We zijn wakker geschrokken en pakken de zaken nu serieus op. EWC heeft nog geen ervaring met Joost en zijn snelheid waardoor we binnen 15 minuten de wedstrijd kantelen naar een 3-1 voorsprong. Hij breekt twee maal door over rechts om zelf te scoren met een fraaie lob in de verre hoek en de tweede keer na eerst de keeper nog te omspelen. Na een derde actie, nu over links, bediend hij Rich die keuring afrond. Er wordt een tactische wissel toegepast en Joost krijgt zwaardere tegenstand.

Ruud ziet een kopbal tegen de lat gaan en een fraai een-tweetje tussen Niels en Rich wordt door Niels wonderbaarlijk gemist. We zitten inmiddels in de 20e minuut wanneer Joost slechts door middel van een overtreding gestopt kan worden en Pascal de bal op de stip legt. Erik faalt niet; 4-1.

Voor de rust zien we EWC nog slechts een paar keer voor ons doel verschijnen waarbij onze keeper weer enkele komische goocheltrucks showt, hij verwisselt zelfs het hoofd van de tegenstander met de bal. Hij weet nu wel zijn doel schoon te houden en daar sta ie er voor. Pascal zorgt voor enkele raadsels door anders te wijzen dan dat hij in tweede instantie bedoeld. Nog bijna de 5-1 maar Niels botst flink met de uitkomende keeper, gelukkig kunnen beide de tweede helft weer verder.

Fons valt in voor Maurice en Jeffrey voor John B. Via broer Jan wordt de tot ieders verrassing ontbrekende Coen nog opgetrommeld. Deze was in de veronderstelling dat het afgelast was(bericht van de vorige week). Wel hard nodig want enkelen zijn niet fit. EWC wisselt twee verse krachten in en neemt direct het initiatief maar Jeffrey laat zich niet verrassen en houd voorlopig met goed voetenwerk stand. Na tien minuten wordt Ruud onreglementair van een score afgehouden en mogen we voor de tweede maal vanaf de penaltystip scoren. Ditmaal is het Fons die feilloos de 5-1 binnenschiet. Coen, koud omgetrokken, valt in voor de aangeslagen Rich. Uit een hoekschop van Fons kan Joost nog tegen de lat koppen maar hierna verliezen we veel terrein en zijn de laatste 20 minuten duidelijk voor EWC. Al snel valt de 5-2 die riekt naar buitenspel, we hebben echter geen recht van spreken want onze grens staat net te bellen, met dank aan onze afwezige penningmeester aan de andere kant van de lijn

Verdere combinaties leveren verschillende goede kansen op waarbij zelfs eenmaal de paal ons moet assisteren om de volgende tegentreffer te voorkomen.

De onderlinge verhoudingen komen op scherp te staan nu het wat slechter gaat en er is even een escalatie die later verstandig wordt uitgepraat. Het is al de laatste minuut als het dapper strijdende EWC de verdiende 5-3 scoort.  Op basis van de eerste helft een terechte overwinning.