RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Snelste penalty ooit helpt veteranen niet aan winst

Geplaatst op: 17-12-2018 - 718 keer gelezen

Het weer geeft aan dat de winterstop in aantocht is. Het getik van de noppen is naar mate de wedstrijd vordert steeds beter te horen op de bevriezende ondergrond. “Niet te veel stil staan dus” denkt Joost, en gaat er vanaf de aftrap als een haas met de bal vandoor. De laatste verdediger kan alleen nog maar aan de noodrem trekken en Jan P. beslist direct voor een strafschop. Joost voltrekt zelf het vonnis en binnen één minuut is het al 1-0!

Voorafgaand was Bas, vandaag solo-leider, actief op de transfermarkt en liet ene Jannie proefspelen. Een speciale aanbieding omdat FC Wageningen ophield te bestaan (….. in 1992 Bas!!).  De opstelling waarin  we starten (v.l.n.r.) : Stefan, Henk, Rob, Erik, Jan V, Joost, Jos, John, Jannie, Patrick, Danny.
Reserves: Dave, Ruud, Maurice. Wedstrijdleiding: Jan P, assistent Peter

Een geweldige opsteker die goed wordt vervolgd met aanvallend spel van onze kant. Er worden wat kansen uit gespeeld maar te slap afgewerkt of het wordt een prooi voor de uit-stekende (ook letterlijk) doelman. Het is de 15e minuut als Patrick handig een paar spelers én de keeper uitspeelt maar te lang treuzelt waardoor er nog een redder op de lijn in beeld kan komen.

Twee mutsen? EWC kan ook overweg met snelle uitvallen en de rechtsbuiten(met muts) wordt diep gestuurd, rent onze back(ook met muts) eruit en kan afronden. De 1-1 valt ons koud op het dak maar we blijven de tegenstander onder druk houden. Dit levert verder niets op. Na een halfuur spelen zien we de groenwitten weer eens nadrukkelijk op onze helft en een middenvelder denkt niet lang na als hij Stefan iets te ver uit de hoek ziet staan. Met een zuivere boogbal verschalkt hij onze verbaasde doelman. Alle goede bedoelingen ten spijt kunnen we met 1-2 de kleedkamer opzoeken.

Na rust valt Ruud in voor Jan V. als back en voor Michelinpop Danny (trainingspak onder outfit!), komt de licht getergde Maurice in het veld. Zijn tweede positie op de topscoorderslijst is net door Joost verstevigd, kritische pers en het verlies van de basisplaats zijn debet hieraan. Echter weet hij dit positief om te buigen en bewijst met een niet te missen assist zijn meerwaarde voor de ploeg. Ziet ook coach Bas, die ook zijn gelijk haalt voor zijn scoutingswerk: Jannie is de afronder! En het staat 2-2. Helaas wordt Maurice weer geplaagd door de vervelende blessure en ruimt het veld voor Jan V. Kansen op de overwinning zijn er zeker: Joost’s solo werkt hij onvoldoende af, Jos heeft pech met een bal tegen de paal en ook de kopbal van Patrick had beter verdiend. Helaas, er zit niet meer in vandaag en zo zoeken we samen met de tegenstanders spoedig de warme kantine op.

Contract voor Jannie?
Door zijn doelpunt meent hij wat meer te mogen vragen maar daarop zijn de onderhandelingen afgeketst. “Hij mag best nog een keer meespelen maar voorlopig ben ik er klaar mee” aldus coach Bas.

Het dobbelen verloopt enigszins chaotisch doordat de tegenstanders het gewicht van de prijs onderschatten en de waarde “afvloeit” door de breuken. Gelukkig vallen ze zelf in de prijzen.

Oja, Na afloop dus een geheel nieuwe activiteit zo net voor de winterpauze. De huldiging van onze 7 jubilarissen wordt omlijst met een reeks geslaagde acties en geod verzorgde spijs en drank. Met dank aan de organisatie, met name Danny en Maurice staken er veel werk in.

Felicitaties voor onze jubilarissen:
Erik, Bas, Frank met hun 15 jarig lidmaatschap,John met zijn 20 jarig lidmaatschap, Gerard en Har 25 jaar en Coen 30 jaar lid.

Allen fijne feestdagen en geen gezond en sportief 2019 toegewenst!