RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Slordig RKSVN 1 ontsnapt opnieuw

Geplaatst op: 18-04-2016 - 597 keer gelezen

In de jacht op het kampioenschap in de vijfde klasse D heeft RKSVN 1 opnieuw een overwinning geboekt. Maar opnieuw maakte de Neerse ploeg het zichzelf onnodig moeilijk tegen een laagvlieger. Werd twee weken geleden nog een 2-0 achterstand tegen nummer 13 RKHVC met moeite omgebogen in een 2-4 winst, ditmaal bleef het tegen de nummer 12 Vesta akelig lang 0-0. Twintig minuten voor tijd werd het alsnog 0-1 voor RKSVN, door een schitterend doelpunt van Bart Wulms.

In de 1ste helft speelde RKSVN ontzettend slap. Het spel was gezapig en hield gelijke tred met het regenachtige weer. Paul Wulms kreeg een paar goede mogelijkheden, maar na 5 doelpunten in 2 wedstrijden te hebben gescoord had hij het vizier vandaag niet op scherp staan. Een gevaarlijk schot van Roel Verhaeg stuitte op de keeper. Verder kwam RKSVN niet. Verdedigend was het zeker net zo slordig als opbouwend. Vesta kreeg langzamerhand meer kansen en menig supporter zag een herhaling van de bijna-blamage tegen RKHVC al voor zich. Doelpunten bleven echter uit.

In de 2de helft werd het er iets beter op. Ramon, Roel, Paul en invaller Sep Wassenberg kregen schotkansen op doel, maar de bal ging er niet in. Een vrije trap van aanvoerder Bart Wulms bracht wel soelaas. Vanaf 30 meter schoot hij de bal op zeer fraaie wijze in de linkerkruising, buiten het bereik van de muur en de doelman: 0-1! Daarna kregen Paul en Sep opnieuw kansen, evenals de ook ingevallen Noud Heijnen. Maar de 0-1 bleef op het bord staan. Vesta was niet bij machte het RKSVN echt lastig te maken. Al kwamen ze wel degelijk voorin en had de bal ook zomaar een keer goed kunnen vallen. En als het dan in de laatste minuut 1-1 wordt, sta je nergens. Het gebeurde niet.

Conclusie: RKSVN ontsnapt opnieuw aan puntverlies. RKAVC won met 0-9 van nummer 14 Boekoel en heeft bij de bookmakers weer een iets hogere notering gekregen. Heythuysen blameerde zich met een 6-1 nederlaag tegen Roermond. Onderschatting wellicht? Want vorige week verloor datzelfde Roermond nog met 10-0 van Roggel. En over verrassingen gesproken: was het niet het Vesta van vandaag dat onlangs nog met 1-2 van Leveroy won? Alles blijft dus mogelijk in deze klasse.

Want als tegen Roermond (donderdag a.s.) en EMS (zondag a.s.) net zo wordt gevoetbald als tegen RKHVC en Vesta, dan kunnen we een Neers kampioenschap wel vergeten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de (sub-)toppers van daarna tegen Maasgouw, Leveroy en Heythuysen. Vijf finales zijn het nog, maar graag elke keer zo’n spel als tegen Horn (0-4 winst) of Roggel (4-0 winst); alleen dán kan het lukken!