RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Slijtageslag tot een goed Eind(e) gebracht

Geplaatst op: 23-04-2018 - 709 keer gelezen

Te zomerse omstandigheden zorgen voor een ware slijtage vandaag. En dan net nu er geen reserve is en zelfs pensionado Gerard als invaller moet aantreden. Kopzorgen bij het leiderstrio en de spelers met links en recht diverse pijntjes! Maar het belangrijkste: De wedstrijd gaat door!

Opstelling : Dave, Marcel , Rob , Erik, Wim.  Rick , Jos , Ruud en voor Gerard , Maurice en John. Géén reserve vandaag! Assistent scheidsrechter: Peter.

We beginnen voortvarend met een veldoverwicht en de eerste kansen. John zit met een bekeken boogbal er al dichtbij maar de keeper is attent. In de 6e minuut bezwijken de groenwitten al door een prachtig strak diagonaal afstandsschot van Maurice, 0-1. De ijverige Gerard doemt ook al gevaarlijk op maar staat helaas buitenspel. Een mooie voorzet van John van rechts kan door Maurice met z’n hoofd worden verwerkt maar mist de juiste richting.

Dan volgt een drinkpauze, geen succes want in de tweede helft wordt er van afgezien omdat men “uit het ritme” gehaald wordt. We zien verder nog twee kansjes na een verdwaalde voorzet van Wim en een Eindse Boys dat redelijk combineert tot de 16 maar niet of zwak tot afronding komt. Dave heeft geen moeilijke taak vandaag.

Na rust even een opleving van Eindse Boys dat goed uit de startblokken komt en een 5 tal minuten veel op onze helft te vinden is. Gevaarlijk wordt het voor hun eigen doel als Rob achter de bal staat bij een vrije trap. De keeper is attent bij het zuivere schot maar legt de bal panklaar voor Jos die via een komische goocheltruc het ei als een leggende kip achter zich weet te toveren. Het wordt duidelijk dat alle reserves zijn aangesproken bij beide teams. Spelers nemen time-outs, wisselen tijdelijk met een rustige positie en verschijnen vaker aan de zijlijn voor een korte pitstop. Iedereen klaagt maar draagt, dit verdient respect. De beloning is er dan ook als we via een soort zijwaartse aanval (zie je vaak bij rugby) de bal drie posities naar binnen plaatsen en de Boys niemand bij Maurice hebben staan. Die werkt zonder aarzelen af en het staat 0-2.

Wim verruilt zijn positie met jongeling Dave die zijn opgespaarde energie in de voorhoede kwijt kan (en waardoor een collega weer rustig kan gaan backen). Of dit slim is? Dave glijdt dan wel bijna een voorzet binnen maar de groenwitten scoren even later wel de aansluitingstreffer. 

Iedereen schakelt nu naar de ecostand en Maurice strompelt voorgoed van het veld af met verkrampte benen. Bij Jos valt het nog mee en hij blijft meters maken. Zijn inzet wordt niet beloont als zijn buitenkantje rechts net aan de verkeerde kant van de rechterpaal achter gaat.

Niemand die er treurig om is dat de goed leidende scheidsrechter affluit. Een verdiende maar magere overwinning en gelet op de omstandigheden kunnen we tevreden zijn.