RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Slechte start na winterpauze!

Geplaatst op: 20-02-2017 - 722 keer gelezen

Vele veteranen gaven gehoor aan de oproep om voor de teamfoto te verschijnen. Fotograaf Wiel had veel moeite er een mooie compositie van te maken en het gure weer zorgde niet direct voor lachende gezichten. Totdat Thei de actualiteit aanhaalde en ons “Paay”-de. De warming-up was daarna niet optimaal maar daar zal het niet aan liggen vandaag. De drie-eenheid heeft de beschikking over genoeg mensen, ook al omdat enkele langdurig geblesseerden hun comeback maken.

De opstelling: Stefan, Maurice J., Rob, Rick, Marcel, Ruud B., Henk, Herman, Maurice V., Rich, Danny.
Res: Ruud v.S. (vlagger 1e helft), Gerard, Wim, Fons. John T. vlagt de tweede helft.
Scheidsrechter: William

De eerste tien minuten lijkt het er op dat het een walk-over gaat worden en we zetten de  tegenstander vast op eigen helft en vaak zelfs binnen de 16 meter. Dit levert enkele hachelijke momenten op maar geen doelpunt. Ook in het vervolg houden de gasten het droog ondanks goede mogelijkheden voor Danny. De grootste kans van de eerste helft is voor Rich die echter niet koelbloedig genoeg is en vanuit vrije positie langs schiet. Helaas moet Maurice J. zijn rentree vroegtijdig staken en Wim gaat verder backen.

Je kunt het verwachten in zo’n eerste wedstrijd: geen gevoel voor de bal en de looplijnen van je collega’s. Er gaat zo héél véél mis. Bij beide partijen, zodat we terecht kunnen spreken van een draak van een wedstrijd. Af en toe zijn er contouren zichtbaar maar of dat van iets nieuws is of van een ruïne, dat is de vraag.

In de tweede helft maken Marcel, Danny, Ruud B. plaats voor de andere reserves. Het wordt er niet beter op en EWC krijgt meer lef. Als iedereen eens aan de beurt is geweest om een grote fout te maken is nu Stefan aan de beurt en als keeper kan dat fataal zijn. En dat is dus het ook nu  het geval. Het ziet er heel lullig uit maar de EW-spits maakt het wél af. Niets aan de hand zou je denken gelet op ons grote spelaandeel  en de kansen die er ook in de tweede helft weer verschillende komen. Rob schuift een positie door om druk te zetten wat de wedstrijd opener maakt. Een geweldige kans voor Ruud na een mooi hakje kan ook hij niet verzilveren. De overtuiging is er niet meer en we moeten achterin noch goed opletten dat we geen tweede tegengoal incasseren nu ook EWC wat meer ruimte heeft voorin. Danny wordt nog ingebracht voor Herman die een paar minuten later weer de geblesseerde Rick mag vervangen. Enkele hoekschoppen voor ons leveren niets op omdat de uitstekende keeper alles heeft en zelfs een scrimmage op de doellijn onschadelijk maakt. Het zit er niet meer in en met een flinke kater verlaten we, na het laatste fluitsignaal van de prima leidsman William, het veld.

De 3e helft met dampende hapjes, dobbelen en een paar keer zingen voor de verjaarde collega’s (met consumptie!) maakt veel goed. Zeker als je voor het eerst in 10 jaar met een mooi bierpakket thuis komt.