RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Slechte pot in Herkenbosch

Geplaatst op: 05-12-2016 - 699 keer gelezen

Herkenbosch gereisd waar we, ondanks het vriesweer een redelijk bespeelbare grasmat met vrij hoog gras, aantreffen. Hier zal het niet aan liggen.

Opstelling: John B., Thei, Erik, Ruud, Gerard, Maurice V., Jos, Herman, Joost, Rich, Fons
Reserves: Jeffrey, John T., Wim
Assistent-scheidsrechter: Peter

De opening en eigenlijk de gehele eerste helft, zijn we dominant en het spel vindt  voornamelijk plaats op de helft van onze tegenstander. Dit wordt uitgelokt doordat ze met twee spitsen spelen en loeren op de snelle counter. Achterin hebben ze de zaken goed op orde en Joost heeft een snelle verdediger tegenover zich waardoor ons geliefde concept niet uit de bus komt. We krijgen ook goede mogelijkheden. Joost en  met name Jos krijgen enkele voorzetten op maat maar hun kopballen zijn te zacht of worden door de onconventioneel maar uiterst effectief reagerende doelman, onschadelijk gemaakt. Ook enkele scrimmages overleven ze zo. Linksbuiten Fons moet vervangen worden na een actie die zijn hamstring niet kan verdragen en John T. komt zijn positie tot de rust invullen.

De verdiende voorsprong komt er eindelijk als we na een tegenstoot van SVH snel kunnen combineren en Joost met een steekbal door het midden vrij voor de doelman verschijnt. Deze kan de bal nog van richting veranderen maar dit keer onvoldoende, 1-0. Dit moet het aanwerk worden om met meer rust en overleg een grotere voorsprong op te bouwen.  SVH krijgt een paar corners maar kan slechts éénmaal echt gevaarlijk worden maar dan moet John B. ook tot het uiterste gaan.

Na de thee wisselt hij met Jeffrey, neemt Wim het linksbackstokje van Gerard over en ruilen John en Maurice van positie. We kunnen niet meer de druk zetten en SVH komt vaker op ons grondgebied, vooralsnog zonder echte dreiging. Totdat ze het eens van afstand proberen,…  en hoe! Een prachtig schot van zeker 20 meter landt linksboven Jeffrey onhoudbaar in de bovenhoek. 1-1.

Dit veroorzaakt een knik in ons zelfvertrouwen  en onze combinaties stranden nu steeds na 1, 2 tot max. 3 balcontacten. SVH krijgt het hierdoor gemakkelijk met verdedigen; wachten tot wij hun aanspelen en dan snel omschakelen.  Doordat we verkrampt focussen op een nieuwe voorsprong en te veel mensen voor de bal hebben op zo’n moment, leidt dit tot gevaarlijk situaties achterin. Het is nu een op en neer gaande wedstrijd waarin we steeds moedelozer acteren en SVH de hoop op een beter resultaat ziet groeien. Een goede kans voor Maurice na weer een slim steekballetje door het centrum kan hij onvoldoende raken en ook onze verdere pogingen missen de overtuiging. Het is wachten totdat we de deksel op de neus krijgen en dit gebeurt dan ook na korte fase waar we onder druk staan. Een afgeslagen bal na een hoekschop wordt met een gevaarlijke boog in de doelmond gebracht en door ieder oranjehemd en Jeffrey gemist,  en kan zo simpel op de doellijn worden binnengelopen. 1-2. De felle discussie daarna, het zou met de hand/arm zijn gebeurd, zegt veel over onze eigen frustraties. Uiteraard geen correctie door de scheidsrechter en nu de speeltijd het einde nadert  kunnen we al helemaal geen vuist meer maken. Gewoon een slechte pot vandaag!