RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Slechte beurt in Panningen

Geplaatst op: 21-03-2016 - 723 keer gelezen

Op deze grijze net-niet-lentedag reizen we naar Panningen. Een tegenstander die altijd onvoorspelbaar is omdat ze de keuze hebben uit een groot aantal spelers. De thuiswedstrijd werd een nipte 2-1 overwinning maar gesterkt door onze goede reeks, 12x de volle winst achter elkaar, stappen we vol vertrouwen, enigszins laconiek,  het trainingsveld op voor de warming-up. Voor een goede observator is het niet moeilijk om in te schatten welke van de twee ploegen bij de les is. De oranje hemden staan in groepjes te praten(sigaret aan!) O…Verstappen, uitjes gisteravond, vanavond en nog van alles en nog wat, niet ter zaken doend.  

De drie eenheid is vandaag gereduceerd tot 2 en Pierre maakt de opstelling bekend:
Stefan, Gerard, Erik, Maurice, Wim, Thei, Roger, Herman, Ruud vS, Danny, Rich.
Reserve: Jeffrey, John, Ruud B. en Fons
Assistent-scheidsrechter:  Peter

Het veld ziet er bedrieglijk goed uit maar de werkelijkheid is anders. Erg hobbelig, hard en zelfs verraderlijk konijnengraafwerk, uiteraard hebben we daar allemaal last van. Na een minuut stilte voor de onlangs overleden leider Henk Goutier,  fluit de goedleidende scheidsrechter voor de start van de wedstrijd. Ons spel ziet er nog niet eens zo slecht uit, we combineren goed maar veel al in de kleine ruimte. En op dit veld vergroot dit de kans op balverlies aanzienlijk. De eerste kans is voor ons maar Danny mist het ritme om dit op zijn typische manier af te ronden. Zodra we balverlies lijden is het oppassen geblazen en komen ze er met een man extra uit met direct spel. Een aantal slecht gerichte afstandsschoten kunnen ons nog niet verontrusten maar de doorbraak na een minuut of twintig wordt fataal. Terwijl Maurice na zijn verdedigende actie geblesseerd achter blijft, combineert Panningen zich naar de 1-0 voorsprong.

Maurice kan helaas niet meer verder en wordt vervangen door Ruud B. Voor ons komen en nog enkele kansen voor Danny en Thei maar de groen-witten blijven veel gevaarlijker. De 2-0 is dan ook een logisch vervolg als ze ons met weer met een man meer situatie over rechts, uit- en binnen tikken.

Na rust komt John op rechtshalf en zakt Thei naar de backpositie. Jeffrey op komt op doel, Fons pakt een rustdag. Ook Panningen heeft een aantal wissels doorgevoerd wat voor ons gunstiger lijkt uit te vallen. Er komt meer ruimte over de vleugels en we dringen dieper door in hun verdediging.

Uw reporter heeft vandaag een zeer slechte dag. Eerst een 100% kans missen op de aansluitingstreffer, vervolgens de bal verprutsen op het middenveld wat onmiddellijk wordt afgestraft met de 3-0. Dat het even later wel lukt, maakt niet veel goed. Het is dan inmiddels 4-1 want tussendoor kletste  al een bal tegen de lat en is Jeffrey hatelijk geklopt met een prachtige boogbal vanaf het middenveld. Het pleit voor ons dat we er zelfs nu nog in geloven en de ene na de andere aanval opzetten, duels winnen en zelfs kansen creëren. Een voorzet op maat  kan door Rich worden ingekopt maar dit lukt niet. De vandaag erg gretige Roger vergeet kleine lichamelijke ongemakken en blijft fanatiek aanjagen in daad én woord. Vallen sterke Indiase pepers onder doping? Graag de volgende keer voor iedereen wat meebrengen. Al onze goede bedoelingen ten spijt lukt het niet meer om een dragelijkere eindstand neer te zetten, het wordt zelfs 5-1 voor de thuisploeg. Onze grootste nederlaag sinds 22 november 2014 (5-0 Neerkant) is een feit.

Een geflatteerde maar verdiende nederlaag.  De overtuiging bij de tegenstander de eerste helft en de efficiëntere omgang met de kansen maken het verschil.  Een wedstrijd met lessen maar om verder snel te vergeten. Volgende weer een topper, RKMSV thuis. Uit werd verloren en dat moet nu rechtgezet worden.