RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Slecht begin Veteranen

Geplaatst op: 04-09-2023 - 596 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Bij de afsluitende persconferentie heerste een gelaten sfeer.  De leiders waren van mening dat zo’n eerste wedstrijd nooit het beste laat zien en de nederlaag, min of meer, ingecalculeerd is. De eerste wedstrijd (en de combinatie met de kermis) is traditioneel lastig. Het geheugen van de heren begint na te laten want de afgelopen twee jaar werd bij de start wél gewonnen. Geen reden tot paniek overigens.  

Met dank aan de invallers kunnen we met 11 spelers starten in de volgende opstelling:
Dave,  John, Tom,  Ruud E., Marcel. Middenveld: Fer, Jos en Thijs. Voor: Joost, Patrick, Loek T.
Reserves: Erik, Ruud B., Rob (die zich eerst nog voor de  jeugd inzetten en geen warming-up genoten). Grensrechter: Peter Claessen.

Beide ploegen beginnen voorzichtig en vooral onwennig in hun eerste wedstrijd. RKSVN heeft het meeste balbezit en dat zal zo de hele wedstrijd blijven. De kansen komen dan vanzelf. Zo krijgt Jos een uitgelezen kans om een voorzet van rechts bij de tweede paal in te koppen. De bal verdwijnt ergerlijk in het zijnet. Een volgende voorzet wordt door Loek perfect en hard genoeg geraakt maar helaas recht op de uitstekende sluitpost van Leeuwen. Thijs wordt verrast door de plotselinge kans in de rebound hiervan en ook die wordt zo gemist.  Patrick krijgt een bal op een presenteerblaadje maar die verdwijnt hard over en Joost stuit even later ook op de keeper. John gaat de rust niet halen en Ruud B. kan de wei in. De Leeuwencoach reageert direct en zet de grensrechter in. We zien nog een heel goede kans voor Patrick maar die mist helaas weer, nu voor open doel na een misverstand bij de tegenstander.  Kansen in overvloed dus terwijl Dave nauwelijks bij het spel betrokken is. De counters waar Leeuwen het van zou moeten hebben bij ons overwicht, blijven (nog) onschuldig.

Erik en Rob komen na rust er in voor Joost en Marcel. Leeuwen schiet nu sterk uit de startblokken. Pff…Net over, een waarschuwing! Neer wordt verleid tot de lange bal dat gemakkelijk te verdedigen is. Een goede actie van Fer over rechts levert de voorzet maar Patrick heeft zijn dag niet. We krijgen direct de deksel op de neus in de tegenstoot: De twee-tegen-twee situatie na slordig balverlies, wordt vakkundig uitgespeeld en zo staat het in de 14e minuut 1-0 voor de thuisploeg. Neer probeert het tij te keren en er volgt een kans voor Loek. De omsingeling maakt het druk voor het doel en dat is in het voordeel van de verdediging. De counters zijn levensgevaarlijk en Erik krijgt er nog net een voet tussen en voorkomt zo een tweede tegentreffer. 

Pech is er als we een mooie combinatie zien en Ruud E. in de hoek mikt maar slechts buitenkantje paal raakt. Leeuwen geeft een lesje effectiviteit bij de 2-0 en waarbij onze complete achterhoede toe kijkt! Hopelijk hebben we er iets van geleerd. De 3-0 wordt ons bespaart doordat zij ook een hele grote kans verprutsen. In de laatste minuten zijn er onnodige discussies en weggetrapte ballen als uitlaatklep voor de frustraties van vooral de gemiste kansen.

Over weggetrapte ballen gesproken:

VERMIST!
Deze RKSVN-bal is laatst gezien in de paardenwei langs het oefenveld van SC Leeuwen, sportpark Loyveld te Roermond.

Wil de eerlijke vinder zich in verbinding stellen met de RKSVN-veteranen onder kenmerk BK-JS
Alvast bedankt!