RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Slap begin breekt ut twieedje op

Geplaatst op: 07-10-2019 - 1007 keer gelezen

Een echte miserabele herfstdag. Regen, wind en guur. Zou dit een voorbode zijn van naderend onheil voor ut twieëdje? De tegenstander van vandaag is Bevo 2 uit Beringe en heeft net als Neer al hun wedstrijden gewonnen. Dit zijn er nog maar 2, maar het doelsaldo van hen is veelzeggend: 13 voor en 3 tegen. Met de volgende opstelling wordt deze equipe bestreden:

Doel: Paul
Achter: Boy, Bart, Joost, Miel
Midden: Ton, Ruud, Ivo
Voor: Tim, Roel, Sem
Reserve: Jules, Jort, Huub
Assistent scheids: Noud

Neer blijkt in het begin nog helemaal niet wakker. De mannen uit Beringe zijn veel feller en zetten ons met de rug tegen de muur. Bevo krijgt in deze fase kans op kans en het duurt dan ook niet lang of Neer kijkt tegen een 0-2 achterstand aan. Dan pas wordt de rug gerecht en gaan onze oranjehemden feller en meer naar voren voetballen. Met deze 0-2 achterstand wordt de rust bereikt.

Na de thee komt een ander RKSVN 2 het veld in. Qua instelling tenminste. Qua wissels vervangt Huub Sem, die bij het 1e nog een goal moet gaan maken en Jort vervangt Ivo. Jules helpt het 3e uit de brand, dat deze week over een krap aantal spelers beschikt. Nu is het Neer dat Bevo vastzet en continue de aanval zoekt. Helaas heeft de keeper van Beringe zich ook herpakt. Leek deze in de 1e helft niet zo’n zekere factor, in de 2e helft pakt hij een paar puike ballen en weerhoudt Neer van de aansluitingstreffer. Ondertussen moet Miel met een blessure het veld verlaten. Op de bank is al meteen duidelijk dat het geen mondblessure is. Neer zet nog eens aan voor een offensief en daar wordt Hubertus in de 16 neergelegd door de tegenstander, nadat de bal toch echt niet meer bespeelbaar was. Helaas beslist de scheids anders en krijgen we geen strafschop. Door de aanvalsdrang van Neer ontstaat achterin veel ruimte en Bevo weet hier uiteindelijk wel raad mee. In de laatste paar minuten counteren zij zich naar de 0-3 en 0-4. Scheidsrechter William vindt het dan ook mooi geweest en fluit voor het einde van deze sportieve wedstrijd.

Een mooie en indrukwekkende reeks is daarmee ten einde. Meer dan een jaar lang leed ut twieëdje geen nederlaag, en vandaag had dat ook niet gehoeven, getuige de 2e helft. Laat dat dan de moraal van het verhaal zijn. Volgende week in en tegen Horn starten we weer fel en alert aan de wedstrijd en dat wordt dan weer de 1e van een nieuwe reeks ongeslagen wedstrijden.